Share

Ziarul Buna Dimineata Iasi a realizat o distinctie clara intre activitatea curentă a Institutului de Psihiatrie Socola și derapajele manageriale ale dl Gabriel Oprisanu

Din acest motiv, evenimentul stiintific de referinta pentru Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola” a fost prezentat într-o notă pozitivă de către publicația noastră.

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași serbează 112 ani de existență

În acelasi spirit reporterii Ziarului BunaDimineataIasi, au intentionat sa participe si sa reflecte lucrarile simpozionului.

Situatie imposibila deoarece Purtatorul de cuvant al Institutiei, Robert Ferent, le-a interzis accesul la eveniment.

Chiar si în conditiile in care au primit din partea unui angajat al acestei institutii publice un tratament profund incorect si ilegal, reporterii nostri au demonstrat respect fata de aceasta institutie cu traditie pentru comunitatea si orasul nostru.

Dar asta nu inseamna ca atat purtatorului de cuvant cat si directorului Institutului nu le vom solicita explicatii pentru acest comportament abuziv in perioada imediat urmatoare. Ei nu au facut decat sa isi agraveze si mai mult situatia.

Ce s-a intamplat de fapt

Deschiderea oficiala a Simpozionului National cu participare internationala “112 Socola!” (manifestare organizata de Institutul de Psihiatrie “Socola” Iasi, la fostul hotel “Europa”) a avut parte, ieri, de un nedorit eveniment generat, culmea!, chiar de catre oficialii “Socolei”.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

Deranjati vizibil de dezvaluirile publicate de “Buna Diminetata Iasi” privind afacerile private ale managerului institului, Gabriel Oprisanu, purtatorul de cuvant al institutiei si  responsabilul cu imaginea – recte ex-jurnalistul Robert Ferent – a interzis “manu forte” accesul jurnalistilor publicatiei noastre la deschiderea oficiala a simpozionului.

Aceasta, in conditiile in care invitatia de participare ne-a fost remisa electronic, invitatie care NU A FOST REVOCATA DUPA PUBLICAREA TEXTELOR in care afacerile cel putin tulburi ale managerului Gbriel Oprisanu au fost publicate, ieri, de “Buna Dimineata Iasi”.

Mai mult, acelasi fost trambitas al adevarului, provenit de la “Evenimentul Moldovei” – adica exjurnalistul Robert Ferentz – a lansat, PUBLIC, acuze extrem de grave la adresa publicatiei noastre, motivand jenantul gest prin aceea ca articolele publicate de “Buna Dimineata Iasi” sunt incorecte, pline de erori, si menite a face presiuni asupra conducerii institutului “Socola” in plus, acesta a amenintat ca, urmare a acestor articole, vom fi adusi in fata justitiei.

TEROARE și ABUZURI la Spitalul SOCOLA din IAȘI! Directorul Oprisanu întrece orice limită

Ex-jurnalistul a actionat abuziv

Intrucat nu dorim a aprecia evidenta deriva a capacitatilor mentale a cetateanului Robert Ferentz, aflat, banuim, in plin atac al disonantelor cognitive (folosim aceasta formulare ca sa fim in ton cu manifestarea), vom remarca nu doar evidenta lipsa de eleganta a organizatorului (care ne-ar fi putut remite, la fel de electronic, interdictia de participare la eveniment), dar si faptul ca ex-jurnalistul a actionat abuziv.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Ca sa fim clari: la un eveniment lansat PUBLIC, organizat de o institutie PUBLICA, la care am fost invitati, ni s-a interzis accesul.

Pentru ca am avut indrazneala de scrie despre afacerile managerului institutiei.

Intrucat suntem inca la stadiul bunelor intentii, banuiam ca reputatul institut se bucura de serviciile unor buni specialisti – ale caror capacitati mentale, profesionale si spirituale pot aduce institutiei (grav atinsa de scandaluri, in ultimii ani) plus-valoare.

In naivitatea noastra, ne-am inselat; din pacate, purtatorul de cuvant pare a fi insa coplesit nu doar de spiritul de mahala impus, probabil, de actualul management, ci si de practicile afacerilor “gri” cu care Gabriel Oprisanu a cucerit nu doar liberalismul botosanean, cat functioarele din ierarhia Ministerului Sanatatii.

Medicul OPRIȘANU de la SOCOLA, în mijlocul unor scheme politico-financiare foarte complexe

Poate ca, in articolele noastre, ne inselam – laolalta cu inregistrarile din Registrul Comertului si faptele consemnate public; daca vorbim, insa, de purtatorul de cuvant al unei INSTITUTII PUBLICE, eroarea trebuie sa lipseasca.

Ca atare, avem de-a face cu un evident abuz – al unui functionaras (platit, sa fim clari, din bani publici – ai Ministerului Sanatatii), pus sa apere reputatia putin cam sifonata a sefuletului sau – parasutat de la Bucuresti la Iasi in fruntea unui institut ce se bucura de acel gen de apreciere la inaltimea careia Ferentz si Oprisanu inca nu s-au putut inalta.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Intrebam, asadar, public: in virtutea caror drepturi (scrise, negru pe alb, in contracte de munca, sau in fisa postului) a avut Robert Ferentz libertatea si puterea de a interzice accesul presei independente la manifestarea de care Institul Socola (Instituia, si nu el, sau Oprisanu) a organizat-o?

A fost, in spatele acestei derive evidente de gandire si bun simt, un ordin direct al conducerii actuale a institutului?

Si, ca sa incheiem intr-o nota optimista: stie onorabilul fost trambitas al adevarului si evenimentelor moldave, ca odata aflat pe spatiul public, in exercitiul OFICIAL a functioarei ce incarca bugetul cu cateva mii de lei (…oare cu cate?!), folosirea anatomiei de sub nas in scopul producerii de cuvinte poate atrage, de par egzamplu, un proces la care (teoretic, desigur…) am putea chema ca martori pe TOTI participantii la mega-internationalul simpozion, intrucat zgomotele produse de creatorul de imagine pot fi interpretate – de catre noi, desigur – ca fiind pure calomnii?

Pen’ca, sa zicem si asta, TOATE informatiile de care dispunem sunt corecte, au fost verificate, si sunt dublate fie de acte, fie de declaratii. Cu alte cuvinte, domnul Ferent si-a murdarit boticul cu limba romana, calomniindu-ne public.


Share
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Trâmbițasul mâncător de …. furnici a fost angajat după ce i-a dovedit managerului slugărnicia, publicând în primăvară un set de articole nedocumentate prin care împroșcat onoarea unei angajate incomode.

  2. Acum inteleg cine a comandat un articol defaimator si incorect la adresa familiei mele. Mai mult decat atat, am trimis oficial dreptul la replica si nu l-a publicat. In schimb, ziarista a fost de acord sa stearga comentariile care erau scrise din redactie. Oricum, am o informatie foarte clara ca uzurpatorul a comandat articole defaimatoare la adresa unor persoane si ode pentru el. Intrebare: daca Oprisanu l-a angajat pe acest ziarist, asta nu inseamna examen aranjat? DNA nu se “autosesizeaza”, asa cum a facut in alte cazuri ?

LĂSAȚI UN MESAJ