ideall.ro

            Socola, condamnata la inca un mandat de tiranie

        In timp ce unii salariati ai Institutului, mai sarmani cu duhul, ce-I drept, viseaza la sali ultra moderne, destinate cica pacientilor cu demente Alzheimer, la terapii cu cai si la plantatii cu levantica, promise de mai marele autor de povesti, pe care si fratii Grimm ar fi gelosi, respectiv Gabriel Oprisanu, cealalta tabara a Institutului, priveste cu consternare si revolta lungul sir de nedreptati si abuzuri pe care Oprisanu continua sa le comita cu largul concurs al unor salariati din Min. Sanatatii, al unor politicieni si alti  sustinatori ai acestuia.

    Vom incerca in articolul de astazi sa realizam succint, o insiruire de evenimente, care daca ar fi avut loc intr-o alta tara europeana decat Romania, cu siguranta ar fi avut un cu totul alt deznodamant.

Asadar, in 2015, dupa ce trage mai multe sfori pentru a accede in functia de manager al Institutului Socola, Oprisanu profita de problemele penale existente la acea vreme in Institut (guvernat si la acea vreme de acelasi personaj lugubru, Gina Grecianu), se angajeaza pentru inceput ca medic oftalmolog, in ciuda faptului ca nu a fost vazut mai deloc la serviciu. Ulterior, devine in urma unui concurs fara contracandidati, manager. Si fiindca de unul singur nu poate ajunge la “butoiul cu branza”, se hotaraste sa-si creeze propria armata de soldatei supusi si loiali, cu care sa lupte impotriva celor care nu sunt familiarizati cu grobianismul, abuzul si “smenurile”.

sensodays.ro

In aceasta ordine de idei, incepe racolarea unor personaje ”dupa chipul si asemanarea lui” avand la baza principiul ca nu exista padure fara uscaturi.

Primii, mai corect primele racolate au fost Alina Asefanoaie si Amalia Iurascu, pe care le-a instalat in functii cheie, respectiv director financiar contabil si director de ingrijiri, ambele amorezate (dupa spusele unor apropiati ) de chipesul manager

De remarcat este faptul ca nici una din cele doua, nu a detinut functii de conducere anterior in Institutul Socola sau in alte institutii. A urmat apoi o tentativa de racolare pentru postul de director medical in persoana dr.Turliuc Serban, care din pacate pentru Oprisanu, refuza ulterior sa faca parte dintr-o echipa cu care nu are nimic in comun, acesta din urma fiind cunoscut pentru verticalitate si corectitudine.

Ulterior, echipa de soc, incearca sa puna mana pe serviciul RUNOS al institutiei. Astfel, este racolat Corneliu Prepelita (sotul Ralucai Prepelita, medic in cadrul Socolei), fost avocat, care la momentul angajarii in Institutul Socola era somer. Si fiindca postul de Sef Serviciu RUNOS era ocupat prin concurs de catre Adriana Taraboanta, acesteia I se insceneaza niste nereguli si este schimbata abuziv din functie. Surse din cadrul Institutului, afirma ca Ec.Taraboanta l-a intrebat pe Oprisanu care este adevaratul motiv al schimbarii ei din functie, la care raspunsul managerului a fost unul pe masura atitudinii pe care o are fata de salariatii institutului:”C-asa vreau eu!”

    Ec. Adriana Taraboanta hotaraste sa atace in Instanta decizia lui Oprisanu

Aceasta a castigat cu usurinta doua procese intentate Institutului (Hot. Jud. a Curtii de apel Iasi Nr. 5733/99/2016, Hot. Jud. a Curtii de Apel Iasi Nr. 975/99/2017).

Culmea tupeului este ca desi in prima decizie a Curtii de Apel, Instanta a hotarat repunerea acesteea pe functia de Sef Serviciu Runos cu data de 1 Iunie 2018, nici pana in momentul de fata aceasta nu a fost pusa in executare, managerul si juristul Sandovici Ionel (despre care vom vorbi mai pe larg in una din editiile viitoare), ignorand practic decizia unei Instante de Judecata a Curtii de Apel.

     Abuzurile acestuia nu se opresc aici. Continua seria executiei unor salariati “incomozi” pt.manager si gasca lui.

Urmeaza doua salariate ale RUNOS, care de la angajare si pana la “maturarea’ lor, acestea si-au desfasurat ani indelungi activitatea in cadrul biroului de ”Personal’ al Institutului, respectiv Rotariu Maria si Sava Doina.

Pentru a avea acces nestingherit la dosarele personalului medical, Oprisanu le muta pe cele doua salariate la compartimentul de arhiva al spitalului si scoate la concurs doua posturi de referent cu studii superioare, in urma caruia sunt puse pe functiile doua noi salariate, fara a se specifica insa ca cele doua posturi “cu dedicatie” erau pentru serviciul RUNOS.

La fel procedeaza si cele doua salariate schimbate abuziv din functii, castigand si acestea la Curtea de Apel Iasi procesele intentate impotriva Institutului Socola

Sava Doina (Hot. Jud. nr. 4502/99/2017, Hot. Jud. nr.5832/99/2016) si Rotariu Maria (Hot. Jud. nr 2379/99/2017, Hot. Jud. nr. 5831/99/2016).

Seria proceselor pierdute definitiv la Curtea de Apel Iasi de catre Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, nu se incheie. Mai exista dosare solutionate de catre Curtea de Apel Iasi, in favoarea altor salariati schimbati din functii si chiar concediati.

Astfel, trecem in revista si procesul Cristinei Constantin, hartuita de catre manager si Amalia Iurascu, motivele fiind de fapt doua:

  • primul (dupa cum relateaza sursele noastre), ar fi ca sefa blocului alimentar de atunci, Cristina Constantin, ar fi comentat cu privire la produsele alimentare deplorabile ,achizitionate de catre institut, culmea, chiar din Botosani, de la niste apropiati ai lui Oprisanu.
  • Al doilea motiv, spun sursele noastre, ar fi acela ca doamna Cristina Constantin a refuzat sa ia asupra ei vina ca Asachi Bogdan, fratele Amaliei Iurascu, a fost prins de catre lucratorii Sectiei V Politie,cu traista plina de merinde, furate chiar din bucataria Spitalului.

In urma furtisagului, Asachi Bogdan nu a mai putut fi avansat Sef Bloc Alimentar (dupa cum afirma sursele noastre), asa cum intentiona faimoasa lui surioara sa il avanseze, ramanand Sef de tura, desi furtul calificat, ca in cazul acestuia, constituie o fapta penala. Vom reveni cu amanunte despre acest subiect in editiile urmatoare.

Medicul sef de sectie Burlacu Victor este alt contestatar al deciziilor mai marilor Socolei,castigand si el un alt proces la curtea de apel Iasi (Dosar 5027/99/2018)

De asemenea, o alta salariata a Institutului Socola, ec. Amarandei Anca, a obtinut si ea o victorie de necontestat tot la Curtea de Apel Iasi (Dosar nr.7791/99/20170), motivul fiind imputarea acesteia, de catre Institutul Socola, a unei sume uriase.

O alta salariata, Popeanu Mirela Ana, a fost concediata pe motiv ca ar fi dezvaluit presei amanunte picante cu privire la Oprisanu Gabriel si Iurascu Amalia. Ei bine, se pare ca adevaratele motive ale concedierii asistentei medicale sunt cu totul altele decat cele relatate si nu in ultimul rand, socante.

Mirela Popeanu ar fi fost apropiata a Amaliei Iurascu

Pe scurt (urmand a dezvolta subiectul pe larg in editiile urmatoare), dupa cum afirma persoane din anturajul acesteia, Mirela Popeanu ar fi fost apropiata a Amaliei Iurascu. Faptul ca asistenta Popeanu a fost vazuta in Socola, in perioada acreditarii Institutului, lucrand la dosarul Amaliei Iurascu pana la ore tarzii, peste program, faptul ca a fost alaturi de raposata mama a Amaliei Iurascu, pe care a si ingrijit-o, lasandu-si copiii doar in grija sotului si a unei matusi, faptul ca i-a oferit cazare gratuita Amaliei Iurascu, in casa unei rude din Bucuresti pentru a o scuti pe aceasta de niste cheltuieli suplimentare (dupa cum a recunoscut si Amalia Iurascu in rechizitoriu), precum si alte relatari, nu fac decat sa intareasca convingerea ca Mirela Popeanu a fost o persoana empatica, altruista si loiala Amaliei Iurascu.

Aceleasi surse relateaza ca treptat, Oprisanu si Iurascu Amalia, au incercat sa o introduca in cercul lor de interese obscure, etaland o serie de planuri diabolice, o serie din ele, mai sus enuntate, cu care Popeanu Mirela nu ar fi fost de acord.

De asemenea, aceleasi surse apropiate, afirma ca aceasta era sunata la ore tarzii din noapte de catre Opriasanu DE PE NUMARUL de telefon al INSTITUTULUI, cerandu-I imperativ tot felul de servicii, care nu aveau nici o legatura cu locul de munca

Satula fiind de nenorocirile pe care cei doi (prin interpusii lor din Socola), urmau sa le puna in aplicare, aceasta a ripostat, incercand sa iasa de sub dominatia lor.

Se pare  ca asistenta medicala si-a sfatuit “prietena”’ respectiv pe Amalia Iuarascu sa se distanteze de Oprisanu, argumentandu-I acesteia, eventuale consecinte. A fost insa prea tarziu pt.directoarea de ingrijiri, obisnuita dupa mai mult de 25 ani de anonimat in Socola, cu ” rasfatul” noii functii  oferite de noul manager. Astfel, aceasta a preferat sa-si vanda “prietena”, amenintand-o ca “daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra’, iar ulterior “asmutandu-l “pe Oprisanu impotriva as.Popeanu, care drept pedeapsa, a fost izolata de colegi (evident, tot la ordinul Amaliei Iurascu), defaimata in niste articole de presa, hartuita, amenintata (TOT DE CATRE MANAGERUL OPRISANU, de pe acelasi NUMAR DE telefon al INSTITUTULUI) si in final, concediata.

Se ridica multe semne de intrebare si privind hartuirea as. Popeanu, un ziar local, publicand niste fotografii cu masina personala a acesteia despre care s-a scris ca apartine unui asa zis “medic ” apropiat  al acesteia, de ce Oprisanu distribuia pe pagina personala de facebook o fotografie cu aceeasi asistenta, aflata intr-un loc public ,fotografie insotita de comentarii tendentioase, s.a.m.d.

Sa stie oare Popeanu Mirela mai multe decat credem noi?

Din surse sigure, am aflat ca as. Popeanu Mirela, a facut o sesizare in anul 2016 la Sectia V Politie, unde a adus la cunostinta ca a fost amenintata de catre cei doi, cu desfacerea contractului de munca si cu “distrugerea” familiei ei. Pare-se ca aceasta nu a mintit cu absolut nimic, cu atat mai mult cu cat alti salariati ai Spitalului Socola au afirmat ca toate evenimentele cu privire la abuzuri, aduse in discutie de as. Popeanu, s-au materializat.

Desi s-au straduit din rasputeri sa “fabrice” niste motive plauzibile, cum ca Mirela Popoeanu ar fi vrut sa fie avansata in functie fara un eventual concurs, este greu de digerat o asemenea acuzatie, dat fiind faptul ca aceasta are studii postuniversitare in cadrul UMF Iasi,experienta in functii de conducere,si mai mult, aceasta este familiarizata cu concursurile, ultimul avand loc in anul 2009 , in urma caruia a devenit as. coordonator. Ciudat este faptul ca in Instanta, Iurascu a afirmat ca pana la venirea managerului Oprisanu la conducerea institutului, as.sefe/coordonatoare erau numite, desi stia foarte bine ca adevarul este cu totul altul, ea avand cunostinta de ultimul concurs din Socola, in 2009, sub mandatul prof.Calin Scripcaru.

Ca urmare, as.med. Popeanu Mirela, a intentat doua procese Institutului Socola, ambele casigate la Curtea de Apel Iasi (Dosar 2190/99/2017 si Dosar 4317/99/2017), avocatii acesteia, Razvan Botezatu si Roxana Chiperi, obtinand nu numai victoria reintegrarii pe post, ci si daune morale de 5000 euro, creand astfel, un precedent judiciar … vom reveni cu alte completari in editiile viitoare.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ