Execuțiile politice comandate de Maricel POPA și girate de Liviu Dragnea în 2018, răstoarnă situația internă din PSD Iași în 2019

La începutul anului 2018, actuala conducere a PSD Iași a decis să scape de oponenții din interiorul filialei locale într-o manieră stalinistă.

Pe cale de consecință, gruparea condusă de Maricel POPA a executat politic prin intermediul Comisiei de etică a PSD Iași, pe toți cei care se făceau vinovați de opinii divergente cu cele împărtășite de Maricel Popa și protectorul acestuia la vremea respectivă, Liviu DRAGNEA.

Membrii Comisiei de Etică ai PSD Iași, au decis cu patru voturi din șapte excluderea mai întâi a primarului de Iasi, Mihai Chirica.

Propunerea a fost ulterior înaintată Biroului Permanent Județean al PSD Iași și a urmat o execuție politică în adevăratul sens al cuvântului.

În același mod, Comisia de Etică a mai propus excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu și a fostului deputat de Iași, Sorin Iacoban, ambii apropiați ai primarului de Iași.

La un an distanță situația s-a întors cu totul împotriva lui Dragnea și Popa. În cazul lui Dragnea, abuzurile săvârșite sau girate în interiorul PSD și-au produs efectele cu ocazia votului din 26 mai.

Popa se agață încă atât de funcția administrativă cât și de cea politică!

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a câştigat procesul intentat PSD! Va fi reprimit în partid

Harabagiu a deschis mai multe procese întrucât pierderea calităţii de membru al PSD ar fi condus în cazul acestuia la pierderea mandatului de consilier local şi, totodată a funcţiei de viceprimar.

În acest moment instanța de judecată „Admite acţiunea formulată de reclamantul Harabagiu Gabriel Vasile în contradictoriu cu pârâtul Partidul Social Democrat. Anulează hotărârea Comitetului Executiv Naţional nr. 215/14.02.2018. Dispune repunerea reclamantului în situaţia anterioară, respectiv aceea de membru al Partidului Social Democrat. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Iaşi.

Gabriel Harabagiu: “Mă așteptam la această decizie (a instanței – n.r.) pentru că știam de la început că nu a fost respectat statutul partidului”

Harabagiu jubilează: “Prin decizia de astăzi a Tribunalului Iași se demonstrează că PSDragnea era un partid condus discreționar de un singur om care respingea orice formă democratică de exprimare, de opinie sau de atitudine. Este jenant pentru un partid politic că se ajunge ca o instanță de judecată să demonstreze că principiile democratice nu sunt respectate în relația dintre membrii de partid. Ca într-o dictatură bolsevică, unde „liderul suprem” nu se „murdărește” să-și execute contestatarii, imediat se găseau slugi care să pună în practică „ordinul” dictatorului.

Nu este vina exclusivă a lui Liviu Dragnea, ci și a celor care se gudurau pe lângă el și erau gata să facă orice pentru a-i rămâne în grații. Și unii dintre colegii din PSD Iași ar fi făcut orice numai ca „liderul suprem” să le „zâmbească”.
Păcat de acest partid care a fost confiscat de o gașcă penală și penibilă! Păcat că social-democrația a fost confiscată de ei !

Mă așteptam la această decizie (a instanței – n.r.) pentru că știam de la început că nu a fost respectat statutul partidului. Întrebat de reporterul ziarului nostru dacă va cere demisia președintelui de partid, Gabriel Harabagiu a declarat că demisia i-au cerut-o alegătorii prin votul din 26 mai. Aceea ar trebui să fie demisia de onoare din partea conducerii. Dacă nu fac apel, urmează să-mi reiau locul în partid”, a declarat Gabriel HARABAGIU pentru Ziarul Bună Dimineața Iași.

Ce a justificat aceste execuții

Aceste epurări politice au condus la distrugerea sistematică a organizației municipale a PSD Iași. Faptul în sine a fost certificat de rezultatele obținute de PSD la Iași cu ocazia alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Valul de excluderi de anul trecut a făcut loc unor personaje precum Marius OSTAFICIUC recunoscut pentru activitățile subversive organizate cu prilejul prostestelor organizate de societatea civilă din Iași pe subiectul tăierii teilor sau protestelor ocazionate de prezența lui Dragnea la alegerile din PSD Iași, care au avut loc la Teatrul Luceafărul.

Maricel POPA i-a făcut loc lui OSTAFICIUC atât la conducerea organizației municipale a PSD Iași dar și la vârful Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică care funcționează pe lângă Consiliul Județean Iași. Practic, Popa a pus cu bună știință lupul paznic la oi!

Cetățenii însă au observat, cântărit și sancționat aceste derapaje la votul din 26 mai 2019.

În egală măsură și judecătorii ieșeni au sancționat deciziile abuzive ale liderului PSD Iași, girate de Liviu Dragnea în Comitetului Executiv Naţional al PSD. Toate acestea au condus la dezastrul politic înregistrat de organizația municipală a PSD Iași care a obținut 15% din voturile exprimate la municipiul Iași cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European.

Un record istoric negativ pentru social-democrați pentru care Maricel POPA și Marius OSTAFICIUC sunt principalii vinovați!

LĂSAȚI UN MESAJ