Aceasta este cea mai cautata meserie din Romania, in prezent. Angajatorii ofera mii de locuri de munca

0
Share

Cele mai cautate meserii pe piata muncii din Romania, in acest moment, sunt cele de inginer si de specialist in constructii, arata o statistica a site-ului de recrutare BestJobs.

Companiile au o oferta variata de joburi in aceste domenii. Pe site-ul de recrutare sunt aproximativ 360.400 de candidati specializati in inginerie si constructii.

Momentan pe BestJobs se gasesc aproximativ 77.220 de ingineri avand diferite specializari. In top regasindu-se inginerii mecanici, proiectanti si in constructii, inginerii IT , electrici si inginerii chimisti.

Citeste si   Accident grav în Vrancea, două mașini s-au ciocnit frontal, 4 persoane rănite, trafic blocat

Pe langa ingineri, se gasesc si 161.500 specialisti in constructii. 9.360 arhitecti. 22.600 proiectanti. 18.890 electricieni. 42.370 tehnicieni. 18.860 specialisti in telecomunicatii si 9.600 specialisti in automatizari.

Angajatorii recruteaza la ora actuala ingineri, arhitecti si specialisti in constructii.

De cealalta parte, angajatorii recruteaza la ora actuala in special ingineri, existand 1.590 anunturi postate pe Romania pentru aproximativ 5.400 locuri de munca pentru diferite specializari in aceasta arie: 134 anunturi pentru ingineri constructori, 100 pentru ingineri proiectanti, 66 pentru ingineri in instalatii, 92 ingineri electrici, 157 ingineri mecanici, 151 ingineri de calitate, 14 ingineri in telecomunicatii, 876 ingineri in IT & automatizari.

Citeste si   Ludovic Orban, la lansarea Planului de Redresare: România va ocupa locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei

Companiile cauta, de asemenea, si specialisti in constructii si arhitecti (313 anunturi), electricieni (111 anunturi), tehnicieni (300 anunturi) si proiectanti (116 anunturi).

In ceea ce priveste oferta companiilor din strainatate, pe BestJobs exista si 772 anunturi pentru ingineri (topul tarilor fiind ocupat de Germania, Ungaria si Italia), 102 anunturi pentru specialisti in constructii (preponderent in Ungaria, Anglia si Italia) si 1.191 anunturi pentru electricieni si tehnicieni (Italia, Germania, Ungaria).

Citeste si   Nicolae Botgors, mărturii cutremurătoare după vindecarea de COVID: "Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Mă simțeam ca într-o altă lume"

Sursa: InCont.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ