Share

Conducerile Arhivelor Naţionale ale României şi Arhivei de Stat a Ucrainei au semnat astăzi un acord de colaborare. Ceremonia festivă de semnare a acordului de cooperare în domeniul arhivistic între România şi Ucraina a avut loc în Sala „Vasile Pogor” din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, gazdă fiind chiar primarul Mihai Chirica.

Actul a fost semnat de Tatiana Baranova, directorul general al Arhivelor de Stat ale Ucrainei, şi de Ioan Drăgan, directorul Arhivelor Naţionale ale României. „… În urma acestui acord, Arhivele Naţionale, mai ales colegii de la Iaşi, vor dezvolta programul de parteneriat cu arhivele ucrainene în completarea acordului de cooperare şi schimb cu Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova, devenind placa turnantă a schimburilor arhivistice regionale.”, a declarat edilul Iaşului.

Mai multe pe: curierul-iasi.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ