Share

Peste 900 de kilgrame de articole pirotehnice, în valoare de peste 88.000 de lei, au fost indisponibilizate, peste 50 de infracţiuni au fost constatate și 5 sancțiuni contravenţionale au fost aplicate de polițiști, în cadrul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”

Poliția Română a desfășurat, în perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020,  acțiunea națională ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Polițiștii ieșeni au derulat 18 activități de prevenire în școli, au controlat 53 de persoane fizice şi juridice autorizate și au efectuat 71 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective.

Citeste si   Mihai CHIRICA a dat verdictul: PSD este un partid de COMUNIȘTI!

Astfel, au fost constatate 51 de infracţiuni și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei.

De asemenea, au indisponibilizate, în vederea confiscării, 929 kg. de articole pirotehnice (94.809 articole pirotehnice), în valoare de 88.520 de lei.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an

Comercializarea către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege a articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Citeste si   APARAT modern de LITOTRIȚIE EXTRACORPOREALĂ la Spitalul Clinic Dr. C. I PARHON! Investiție de 2.036.090 de lei

În contextul apariției pe piața românească a articolelor pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, facem precizarea că acestea nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea lor fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau alte categorii profesionale care utilizează aceste articole pirotehnice în scop tehnic.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

În fapt, aceste articole pirotehnice anterior erau încadrate în categoriile de risc F2 și F3, fiind destinate uzului profesional datorită periculozității deosebite, iar ulterior au fost certificate pentru introducere pe piață pe baza scopului declarat (combaterea atacului animalelor sălbatice).


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ