Share

Actiuni ale poltistilor ieseni

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracțiuni.

La data de 5 iulie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, s-a intervenit la 145 de evenimente, dintre care 137 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 19 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 423 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 168.035 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași, împreuncă cu un polițist local, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Iași, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, s-a procedat la urmărirea autoturismului, care a fost identificat abandonat pe raza municipiului Iași.

Ulterior bărbatul care ar fi condus autoturismului a fost depistat și identificat în persoana unui bărbat, de 30 de ani, din municipiul Iași, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

La data de 6 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Paşcani au depistat, pe raza comunei Sirețel, un tânăr, de 24 de ani, din comuna Sirețel, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Acțiune a polițiștilor ieșeni pentru verificarea pazei societăților

În noaptea de 4 spre 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iași au acționat pentru verificarea pazei la societățile comerciale de pe raza de competență.

În cadrul acțiunii au fost controlați 34 de agenți de pază și au fost verificate 34 de societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.600 de lei, conform H.G. nr. 301/2012 și Legii nr. 333/2003.

Spre exemplu, un bărbat, de 55 de ani, din comuna Belcești, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 333/2003, deoarece, în calitate de agent de pază, a efectuat serviciul la un punct de lucru din municipiul Iași, fără a purta asupra sa mijloacele de apărare cu care a fost dotat de unitatea angajatoare.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ