Share

Infractiuni

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 340 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracțiuni.

La data de 6 iulie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 141 de evenimente, dintre care 123 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 20 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 349 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 125.375 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

UPDATE://Cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași, împreună cu un polițist local, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Iași, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, s-a procedat la urmărirea autoturismului, care a fost identificat abandonat pe raza municipiului Iași.

Ulterior bărbatul care ar fi condus autoturismului a fost depistat și identificat în persoana unui bărbat, de 30 de ani, din municipiul Iași, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 iulie a.c., bărbatul de 30 de ani a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

Astăzi, 7 iulie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Cercetările continuă.

UPDATE://Depistat conducând un auto, fără a deține permis și fiind sub influența alcoolului

La data de 4 iulie a.c., politiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Mironeasa, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Mironeasa.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 iulie a.c., tânărul de 22 de ani a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Astăzi, 7 iulie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Cercetările continuă.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii ieșeni

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 266 de zile, emis de Judecătoria Pașcani, pe numele unui tânăr de 29 de ani, din municipiul Iași.

Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, tânărul a fost depus în Penitenciarul Iași, în vederea executării pedepsei.

Depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au oprit pentru control, pe DE 583, în orașul Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Ion Neculce.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citeste si   Ieșenii MĂNÂNCĂ o pâine mai SCUMPĂ anul acesta! Mihai, agricultor: ”SECETA a DISTRUS hectare ÎNTREGI”

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

Cercetat pentru conducerea unui auto neînmatriculat

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit, pe raza comunei Rediu, un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Iași, care folosea telefonul mobil în timpul condusului.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Cercetările continuă.

Acțiune rutieră a polițiștilor ieșeni

În perioada 29 iunie – 5 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acţionat pe raza județului Iași pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.274 de sancțiuni contravenționale, dintre care 534 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 61 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 27 pentru depășiri neregulamentare, 16 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 636 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului a conduce, 138 de permise de conducere, dintre care 79 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 27 pentru depășiri neregulamentare, 16 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 16 pentru alte abateri.

Acțiune de amploare a polițiștilor ieșeni

La data de 6 iulie a.c., în intervalul orar 07.00 – 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei, Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani, Serviciului Rutier Iaşi, Serviciului de Ordine Publică Iași, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași și Serviciului de Criminalistică Iași, împreună cu ACADA, câinele de tutun, alături de reprezentanți ai I.J.J. Iași, D.S.V.S.A. Iași și Serviciului de Metrologie Iaşi au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

În cadrul acțiunii au fost legitimate 87 de persoane, au fost controlate 35 de autoturisme și au fost verificate 27 de societăți comerciale, fiind controlați 3 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.110 lei, dintre care 20 pentru nerespectarea legislației rutiere, 9 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, două pentru fapte de comerț ilicit și 24 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost confiscați 658,5 lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 496 de lei.

Exemple:

1. În urma controlului efectuat la o societate din oraşul Podu Iloaiei, în casa de bani au fost identificați 579 de lei care nu au putut fi justificați. Administratorul societății a fost sancționat contravențional conform O.G. nr. 28/1999 și s-a dispus confiscarea celor 579 de lei.

  1. Administratorul unei societăți din oraşul Podu Iloaiei, a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece nu a implementat măsurile prevăzute în analiza de risc la securitate fizică.
  2. Un bărbat de 46 ani, din comuna Dumeşti, a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 984/2005, întrucât a oferit spre vânzare două cabaline, fără a deţine acte de provenienţă.

Acțiune a polițiștilor de la răducăneni pentru siguranța cetățenilor

La data de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Iași, au acționat pe raza de competență pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și combaterea faptelor de comerț ilicit.

În cadrul acțiunii au fost verificați 18 comercianți și au fost controlate 12 autovehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.290 de lei, dintre care 21 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform Legii nr. 12/1990 și 4 conform O.U.G. nr. 195/2002.

Spre exemplu, doi bărbați, ambii de 47 de ani, din municipiul Iași, au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerţ, fără a îndeplini condiţiile legale.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ