Share

La data de 15.09, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 300de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 119 evenimente, dintre care 107 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 23 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 109.475 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Cercetat pentru conducere unui vehicul sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 septembrie a.c., un bărbat de 60 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism pe şoseaua Ştefan cel Mare şi Sfânt din municipiul Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 60 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 15 septembrie a.c. acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă.

Reținut de polițiști pentru conducere unui vehicul fiind sub influența alcoolului

La data de 11 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control pe DJ 248 C, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din comuna Ciurea.

Citeste si   February’s Moonstruck! Ediția a V-a a concursului de FELICITĂRI și scrisori de DRAGOSTE în limba engleză

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 15 septembrie a.c. bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă.

Tânăr bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști

Poliţiştii ieşeni au identificat un tânăr bănuit de tâlhărie. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Iaşi bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în ziua de 14 septembrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat într-un cimitir din comuna Leţcani, prin exercitarea de acte de violenţă, acesta i-ar fi sustras 3.000 de lei unui bărbat de 46 de ani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 septembrie a.c. tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. La data de 16 septembrie a.c., acesta va fi prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Reținut de polițiști pentur tâlhărie calificată

Poliţiştii ieşeni au identificat un tânăr bănuit de tâlhărie calificată şi un tânăr bănuit de complicitate la tâlhărie calificată. Aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Vaslui, au identificat doi tineri din judeţul Vaslui, unul dintre aceştia fiind bănuit de comiterea infracţiunii tâlhărie calificată, iar celălalt fiind bănuit de complicitate la tâlhărie calificată.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în urma unei înţelegeri prealabile, în seara de 9 iulie a.c. aceştia s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iaşi, iar prin exercitarea de acte de violenţă de către unul dintre aceştia, i-ar fi sustras bicicleta unui tânăr, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 septembrie a.c., cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.

Citeste si   TAXĂ pe poluare din 2021! IAȘUL este inclus în CENTRELE urbane care o vor ACHITA

La data de 16 septembrie a.c., aceştia vor fi prezentaţi cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii ieșeni

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare, emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui tânăr de 24 de ani, din comuna Tomeşti.

Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, tânărul a fost depus în Penitenciarul Iași, în vederea executării pedepsei.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fiind sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 15 septembrie a.c., un bărbat de 62 de ani în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Nicolina din municipiul Iaşi, nu ar fi păstrat o distanţă regulamentară în mers şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism oprit în faţa sa la culoarea roşie a semaforului electric, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 62 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă.

Cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 15 septembrie a.c., un bărbat de 69 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Holboca ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 69 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste si   Se vor ÎNFIINȚA alte 8 fluxuri de VACCINARE împotriva COVID -19 în județul IAȘI

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, având suspendat dreptul de a conduce

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, pe DJ 248 în comuna Ciurea, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fără a deține permis de conducere

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru control, pe raza comunei Popricani, o motocicletă condusă de un tânăr de 20 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta nu era înmatriculată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

Acțiune a polițiștilor de la Miroslava pentru siguranța cetățenilor

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava şi Serviciului Rutier Iaşi au acţionat pe raza de competenţă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine publică şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.850 de lei, dintre care 9 conform O.U.G. nr. 195/2002, 3 conform Legii nr. 38/2003 şi una conform H.G. nr. 984/2005.

Exemple:

  1. Un bărbat de 47 de ani a fost sancţionat contravenţional conform H.G. nr. 984/2005 deoarece a transportat patru bovine cu o autoutilitară, fără a deţine documente sanitar-veterinare.
  2. Un bărbat de 37 de ani a fost depistat în timp ce efectua contra cost transport public de persoane, fără a deţine autorizaţie de taxi valabilă sau copie conformă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă conform Legii nr. 38/2003, fiindu-i retrase plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare. De asemenea, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni.

Acțiune preventivă a polițiștilor ieșeni

La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă în piaţa agro-alimentară ”Hala Centrală” din municipiul Iaşi.

Scopul urmărit a fost acela de a-i ajuta pe cetăţeni să conştientizeze efectele nerespectării măsurilor de protecţie sanitară, în special în zonele aglomerate. În acest sens poliţiştii au oferit recomandări preventive unui număr de 200 de persoane.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ