Share

BULETIN DE PRESĂ

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

În data de 30 septembrie polițiștii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 180 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracțiuni.

La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acțiuni și s-a intervenit la 98 de evenimente, dintre care 82 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 19 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 183 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 48.050 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere

UPDATE://REŢINUT PENTRU LOVIRE ŞI TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar penal de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c. în timp ce s-ar fi aflat pe raza comunei Ţigănaşi, un bărbat ar fi agresat fizic un tânăr, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 septembrie a.c. bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 30 septembrie a.c. bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă

UPDATE://CERCETAT PENTRU FURT, CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Erbiceni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 281, în comuna Erbiceni, fără a deţine permis de conducere.

În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în anterior tânărul ar fi sustras autoturismul aparţinând unui bărbat din comuna Erbiceni, din faţa locuinţei acestuia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 1 octombrie a.c. acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Cercetările continuă.

BĂRBAT CERCETAT PENTRU FURT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii ieşeni au identificat un bărbat bănuit de furt. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Iaşi bănuit de comiterea infracţiunii de furt.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 18 septembrie a.c. în timp ce s-ar fi aflat la o terasă din municipiul Iaşi, acesta şi-ar fi însuşit pe nedrept un portofel cu bani şi acte pierdut de un bărbat de 50 de ani, din comuna Mogoşeşti, iar când persoana vătămată s-ar fi întors să îşi caute portofelul, bărbatul de 45 de ani ar fi introdus bunul în buzunar, după care ar fi plecat, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.900 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 1 octombrie a.c. acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă

BĂRBAT CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii ieşeni au identificat un bărbat bănuit de tâlhărie calificată. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 50 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 3 august a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin exercitarea de acte de violenţă, acesta i-ar fi sustras unui tânăr de 29 de ani, portofelul cu acte şi bani, telefonul mobil, un smartwatch, un lanţ şi o brăţară, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parţial, fiind restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 1 octombrie a.c. acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă

CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT, FURT CALIFICAT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ ŞI CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar penal de furt calificat, furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Un tânăr a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în noaptea de 1 spre 2 august a.c. un tânăr ar fi sustras din curtea unei societăţi comerciale doi paleţi de BCA pe care i-ar fi transportat cu un vehicul aparţinând societăţii, iar ulterior ar fi sustras un autocamion încărcat cu 8 paleţi de BCA şi 20 de panouri de plasă sudată. Autocamionul a fost recuperat de poliţişti, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la data de 30 septembrie a.c. acesta a fost depistat de către poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Miroslava, fără a deţine permis de conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. tânărul cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Ulterior acesta a fost prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă

URMĂRIT INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Iași au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, un bărbat de 45 de ani, din Belgia, urmărit internaţional.

Acesta a fost depistat de către poliţiştii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în Aeroportul Iaşi, pe sensul de ieşire din România.

Pe numele bărbatului autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de amenințare

Bărbatul a fost depus în Arestul I.P.J. Iași, fiind reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Curții de Apel Iași pentru a dispune în consecință.

UPDATE://CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat pe raza oraşului Hârlău un bărbat de 32 de ani, din localitatea Pârcovaci în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 septembrie a.c. bărbatul de 32 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 30 septembrie a.c. bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi Judecătoriei Hârlău, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă

UPDATE://REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar penal de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului sau ştergerea ori modificarea urmelor acestuia. Un tânăr a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului sau ştergerea ori modificarea urmelor acestuia.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în noaptea de 20 septembrie a.c. un tânăr de 20 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Belceşti, ar fi acroşat şi accidentat cu oglinda retrovizoare un alt tânăr, iar ulterior ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul de 20 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 septembrie a.c. acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 30 septembrie a.c. tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi Judecătoriei Hârlău, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Cercetările continuă

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 30 septembrie a.c., în cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi Campaniei naţionale de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în Gara Iaşi şi în staţiile CFR de pe ruta Iaşi – Ungheni.

Scopul acestei campanii este de a informa și conștientiza populaţia cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CFR, triaje şi zonele adiacente.

În cadrul activităţilor au fost distribuite 10 afişe şi 400 de pliante cu tematica abordată, poliţiştii oferind totodată recomandări pentru evitarea victimizării.

 

Clipul campaniei:  https://youtu.be/arvB7yU-XEM


Share

LĂSAȚI UN MESAJ