Share

BULETIN DE PRESĂ

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracțiuni.

La data de 1 octombrie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 76 de evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 18 infracţiuni

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 283 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 81.350 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

UPDATE://BĂRBAT CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii ieşeni au identificat un bărbat bănuit de tâlhărie calificată. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 50 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 3 august a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin exercitarea de acte de violenţă, acesta i-ar fi sustras unui tânăr de 29 de ani, portofelul cu acte şi bani, telefonul mobil, un smartwatch, un lanţ şi o brăţară, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.

Citeste si   75 de milioane de EURO pentru noul STADION de la IAȘI! Ciprian PARASCHIV: ”Când vom avea un STADION nou, veți auzi de un IAȘI mult mai PUTERNIC”

Prejudiciul a fost recuperat parţial, fiind restituit persoanei vătămate

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 1 octombrie a.c. acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

UPDATE://BĂRBAT CERCETAT PENTRU FURT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii ieşeni au identificat un bărbat bănuit de furt. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Iaşi bănuit de comiterea infracţiunii de furt.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 18 septembrie a.c. în timp ce s-ar fi aflat la o terasă din municipiul Iaşi, acesta şi-ar fi însuşit pe nedrept un portofel cu bani şi acte pierdut de un bărbat de 50 de ani, din comuna Mogoşeşti, iar când persoana vătămată s-ar fi întors să îşi caute portofelul, bărbatul de 45 de ani ar fi introdus bunul în buzunar, după care ar fi plecat, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.900 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 1 octombrie a.c. bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citeste si   O femeie și un BĂRBAT cu permisul SUSPENDAT, trași pe dreapta de POLIȚIȘTI în județul IAȘI

Cercetările continuă.

CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie a.c. un bărbat din oraşul Târgu Frumos ar fi pătruns în curtea locuinţei unui alt bărbat, iar dintr-o anexă ar fi sustras mai multe bunuri (două bidoane cu vin, 4 lansete de pescuit, două drujbe electrice), cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parţial, fiind restituit persoanei vătămate

Cercetările continuă.

UPDATE://CERCETAT PENTRU FURT, CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Erbiceni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 281, în comuna Erbiceni, fără a deţine permis de conducere.

În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în anterior tânărul ar fi sustras autoturismul aparţinând unui bărbat din comuna Erbiceni, din faţa locuinţei acestuia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 septembrie a.c. tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Citeste si   FINANȚĂRI totale de 1,5 milioane EURO, pentru STARTUP-urile inovatoare în domeniul SĂNĂTĂȚII

La data de 1 octombrie a.c. acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi Judecătoriei Hârlău, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 1 octombrie a.c. un bărbat de 62 de ani, din municipiul Iaşi în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iaşi, nu ar fi acordat prioritate de trecere unor pietoni angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

La data de 1 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, pe raza comunei Rediu, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Iaşi.

Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ