Share

La data de 09.08, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 143 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 360 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.

La data de 9 august a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 143 de evenimente, dintre care 128 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 28 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 325 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 154.785 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Reținut de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Iaşi.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 10 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Depistați conducând autovehicule, fără a deține permis de conducere 

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Iaşi.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă.

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au oprit pentru control pe raza oraşului Târgu Frumos un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din oraşul Târgu Frumos.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 9 august a.c., un bărbat de 46 de ani, din municipiul Iaşi, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fără a deţine permis de conducere şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de lemn, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 9 august a.c., un bărbat de 46 de ani, din judeţul Vaslui, ar fi condus un autoturism, pe DN 28 D – Varianta Ocolitoare, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi acroşat un autoturism staţionat, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 9 august a.c., un bărbat de 51 de ani, din comuna Movileni, ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Movileni, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto având permisul de conducere reținut

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control pe DJ 208 F, în comuna Tătăruşi, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Lespezi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are permisul de conducere reţinut.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Cercetat pentru infracțiune la regimul rutier

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control, pe raza comunei Focuri, o motocicletă condusă de un bărbat de 54 de ani, din comuna Focuri, care nu avea montate plăcuţele cu numărul de înregistrare.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

Acțiune rutieră a polițiștilor ieșeni

În perioada 7 – 9 august a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acționat, pe raza de competență, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Au fost controlate 150 de autovehicule şi au fost legitimate 165 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.950 de lei, dintre care 44 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 11 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere.

Spre exemplu, un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Iaşi, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe DE 583, cu viteza de 166 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 100 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Acțiune a polițiștilor la Miroslava pentru siguranța cetățenilor

La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iaşi şi Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine publică, combaterea faptelor de comerţ illicit şi prevenirea accidentelor rutiere.

Au fost controlate 15 unităţi economice şi au fost verificate 17 autoturisme, fiind legitimate 41 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.690 de lei, dintre care 14 pentru abateri la regimul rutier, 4 pentru fapte de comerţ ilicit, 5 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială şi 3 pentru alte abateri.

Spre exemplu, un bărbat de 55 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a desfăşurat activităţi de comerţ în alte locuri decât cele stabilite de lege şi nu a afişat preţurile produselor expuse la comercializare.

Acțiune la Hârlău pentru siguranța comunității

La data de 9 august a.c., polițiștii Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru accentuarea climatului de  siguranţă publică și prevenenirea încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost controlate 15 unități comerciale și au fost verificate 49 de autovehicule şi 14 atelaje hipo, fiind legitimate 135 de persoane.

Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  10.580 de lei, dintre care 11 conform Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor nome de conviețuire socială, 14 pe linie rutieră, iar 9 conform altor acte normative.

Exemple :

  1. Un bărbat de 50 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism pe DE 58, în localitatea Cotnari, a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire.
  2. Un bărbat de 32 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerţ, fără a respecta condiţiile legale.
  3. Un bărbat de 59 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a consumat băuturi alcoolice în loc nepermis.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ