Share

Acțiune rutieră a polițiștilor păscăneni

În perioada 22 – 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au acţionat pe raza de competenţă pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunii au fost controlate 178 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.340 de lei, dintre care 61 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice şi 31 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 36 de permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare şi două seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Exemple:

  1. Un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bucureşti a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Soci, cu viteza de 120 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.
  2. Un bărbat de 29 de ani, din comuna Cristeşti a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Moţca, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat faptul că inspecţia tehnică periodică şi asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie erau expirate. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere şi retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Acțiune a polițiștilor de la Ciurea pentru siguranța cetățenilor

La data de 24 august a.c., în intervalul orar 08.30 – 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea, împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A., D.S.P. şi I.T.M. au acţionat pe raza de competenţă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine publică şi combaterea faptelor de comerţ ilicit.

Citeste si   CARTE de identitate FALSĂ și bijuterii nedeclarate, CONFISCATE la FRONTIERĂ

În cadrul acţiunii au fost controlate 14 autovehicule şi au fost verificate 7 unităţi economice, fiind legitimate 22 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.600 de lei.

Spre exemplu, la o societate comercială din comuna Ciurea au fost identificate mai multe produse expuse la vânzare, deşi aveau termenul de valabilitate expirat. Reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990.

Citeste si   180.760 de COPII din județul IAȘI beneficiază de ALOCAȚIA oferită de către STAT

Activitate preventiva a polițiștilor ieșeni

La data de 24 august a.c., în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfășurat o activitate de prevenire a înşelăciunilor, în zona Podu Roş, din municipiul Iaşi.

Astfel, poliţiştii au oferit recomandări utile pentru prevenirea înșelăciunilor, fiind prezentate cazuri concrete pentru informarea participanţilor cu privire la modul în care infractorii acţionează și mijloacele folosite de aceştia pentru a fi cât mai credibili.

Totodată, polițiștii au distribuit 100 de pliante cu recomandări preventive pe această temă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ