Share

La data de 11.08, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 380 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.

La data de 11 august a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 98 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 31 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 381 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 144.654 de lei.

Citeste si   Încă 1.770 de DOZE se distribuie către 10 centre de VACCINARE din IAȘI

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

La data de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iaşi şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos, împreună cu reprezentanţi ai D.S.P. Iaşi, au acţionat pe raza comunei Lungani pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

În cadrul acţiunii au fost controlate 4 unităţi economice, au fost verificate 12 autoturisme şi au fost legitimate 29 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.050 de lei, dintre care 8 conform O.U.G. nr. 195/2002, 4 conform H.G. nr. 301/2012 şi 6 conform altor acte normative.

Exemple:

  1. Administratorul unei întreprinderi individuale a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece nu implementat măsurile stabilite în analiza de risc la securitate fizică.
  2. Un bărbat de 48 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus pe DJ 282 E, un autoturism cu defecţiuni la sistemul de iluminare. De asemenea, bărbatul nu a respectat obligaţia de a purta centura de siguranţă.
Citeste si   INVESTIȚIILE în comuna UNGHENI vor continua și în anul 2021! Primarul Iulian MARCU: „Continuăm DEZVOLTAREA comunei Ungheni”

Acțiune preventivă a polițiștilor ieșeni

La data de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă pe raza municipiului Iaşi.

Activităţile au fost desfăşurate în Piaţa „Alexandru cel Bun”, în parcul „Piaţa Voievozilor” şi în staţiile mijloacelor de transport în comun.

Scopul urmărit a fost acela de a-i ajuta pe cetăţeni să conştientizeze efectele nerespectării măsurilor de protecţie sanitară, în special în zonele aglomerate, poliţiştii oferind recomandări preventive în acest sens unui număr de 1.000 de persoane.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ