Share

La data de 16.09, polițiștii ieşeni au intervenit la 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acțiuni și s-a intervenit la 90 de evenimente, dintre care 80 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 25 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 363 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 107.521 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 Tânăr bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști

Poliţiştii ieşeni au identificat un tânăr bănuit de tâlhărie. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Iaşi bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în ziua de 14 septembrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat într-un cimitir din comuna Leţcani, prin exercitarea de acte de violenţă, acesta i-ar fi sustras 3.000 de lei unui bărbat de 46 de ani.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 septembrie a.c. tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 16 septembrie a.c., acesta a fost prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.

 Reținut pentru conducere unui vehicul având suspendat dreptul de a conduce

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Scânteia, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mogoşeşti. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 39 de ani a mai fost depistat recent de către poliţişti de două ori, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea suspendat dreptul de a conduce.

În baza probatoriului administart în cauză, la data de 16 septembrie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. La data de 17 septembrie a.c., acesta va fi prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 14 septembrie a.c., un bărbat de 30 de ani, din comuna Deleni în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza comunei Deleni, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului ”Oprire” dintr-o intersecţie şi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

În urma impactului, patru persoane au fost rănite.

În urma testării şoferului de 30 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administart în cauză, la data de 16 septembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi vătămare corporală din culpă a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 17 septembrie a.c., acesta va fi prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Cercetările continuă.

Tânăr bănuit de furt calificat, identificat de polițiști

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au identificat un tânăr de 19 ani, din comuna Focuri bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în noaptea de 15 spre 16 septembrie a.c., acesta ar fi pătruns pe proprietatea unei femei din aceeaşi localitate şi ar fi sustras aproximativ 300 de kilograme de lemne. Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.

Cercetările continuă.

Cercetat pentru infracțiune la regimul rutier

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit pentru control pe raza oraşului Podu Iloaiei un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Iaşi.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul care avea montat număr de înmatriculare emis de autorităţile din Olanda a fost radiat din circulaţie. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului

La data de 16 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control pe raza municipiului Iaşi un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Iaşi.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

Acțiune a polițiștilor ieșeni pentru verificarea pazei societăților

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iași au acționat pentru verificarea pazei la societățile comerciale de pe raza de competență.

În cadrul acțiunii au fost controlați 13 agenți de pază și au fost verificate 11 unităţi, fiind efectuate 8 instruiri ale agenţilro de pază, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale.

Spre exemplu, un agent de pază a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece a efectuat serviciul de pază, fără a avea ţinuta completă cu care a fost echipat şi mijloacele de apărare.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ