Share

Reținut de polițiști pentru contrabandă cu țigarete

La data de 26 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au depistat pe raza municipiului Iași, un bărbat în timp ce deţinea în vederea comercializării, țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate 6.066 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, conform art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 august a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 27 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere

La data de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie  Rurală Hârlău au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Deleni în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Deleni, fără a deţine permis de conducere.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 25 august a.c., bărbatul de 44 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 26 august a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi Judecătoriei Hârlău, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

 Depistat conducând un auto, având permis de conducere reținut

La data de 26 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control pe DN 28, în comuna Răducăneni un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din comuna Răducăneni.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţinea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul condus. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă.

Sancționat pentru abateri la regimul silvic

La data de 26 august a.c., în cadrul unei acţiuni derulate de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava – Biroul Judeţean Iaşi, pentru prevenirea delictelor silvice, au fost efectuate verificări la punctul de lucru al unui depozit de cherestea, din comuna Popricani.

La finalizarea acestor verificări, administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 6.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 28,15 metri cubi de cherestea, întrucât acesta a expediat cherestea şi lemn de foc din gestiune, fără documente de provenineţă sau fără respectarea prevederilor H.G. nr. 470/2014 privind regimul juridic al avizelor de însoţire material lemnos.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Activitate pentru prevenirea violenței domestice

La data de 26 august a.c., în cadrul Programului de prevenire a violenţei domestice şi a Campaniei ,,O familie fericită = un mediu fără violenţă”,  poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă în localităţile de pe raza Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani.

Astfel, au fost distribuite 30 de afişe şi 1.000 de pliante cu informaţii despre măsurile legale ce pot fi accesate de victimă, aspecte ce ţin de implementarea ordinului provizoriu de protecţie şi a ordinului de protecţie emis de către judecător, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, consecinţele violenţei domestice asupra persoanelor agresate şi asupra copiilor care pot fi martori ai acestor fapte.

De asemenea, au fost distribuite 20 de afişe şi 500 de pliante cu recomandări utile pentru prevenirea traficului de persoane, exploatării prin muncă şi a cerşetoriei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ