Share

Acțiuni ale poliției ieșene pentru siguranța cetățenilor

La data de 13.09, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 40 de infracțiuni.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 149 de evenimente, dintre care 129 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 42 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 269 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 144.673 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Reținut de polițiști pentru neexecutarea sancțiunilor penale

Poliţiştii ieşeni efectuează cercetări într-un dosar penal de neexecutarea sancţiunilor penale. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neexecutarea sancţiunilor penale.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în perioada 5 – 9 septembrie a.c., un bărbat ar fi încălcat de patru ori o sentinţa penală prin aceea că s-ar fi deplasat la locuinţa fostei sale soţii, s-ar fi apropiat de aceasta şi i-ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 septembrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 11 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.

Arestat preventiv pentru furt în scop de folosință și conducere unui vehicul fără permis

Poliţiştii ieşeni au identificat un tânăr bănuit de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 24 de ani, din comuna Răducăneni bănuit de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 21 iunie a.c. acesta ar fi sustras de pe raza municipiului Iaşi un autoturism pe care l-ar fi condus, acroşând alte cinci autoturisme parcate, iar ulterior l-ar fi abandonat pe raza municipiului Iaşi. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 septembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

Cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru control, în comuna Popricani, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Probota.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 septembrie a.c., un tânăr de 27 de ani, din comuna Mirosloveşti în timp ce ar fi condus un autoturism pe DE 85 în comuna Mirosloveşti, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu podeţul unei locuinţe, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării tânărului de 27 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a stabilit faptul că un alt tânăr de 29 de ani i-ar fi încredințat autoturismul tânărului de 27 de ani, deși ar fi cunoscut că aceasta se afla sub influenţa alcoolului.

Cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fără a deține permis de conducere

În noaptea de 10 spre 11 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au orpit pentru control, pe raza comunei Deleni, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Deleni.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit pentru control în comuna Popricani, pe DE 583, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Probota.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control în comuna Cozmeşti, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Cozmeşti.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 septembrie a.c., un bărbat de 60 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism pe şoseaua Ştefan cel Mare şi Sfânt din municipiul Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 60 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ