Share

Echipe mixte, complexe, formate din 8 polițiști, 4 jandarmi, 2 specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și câte un specialist din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinară Suceava au acționat în zona municipiului Fălticeni și în zona orașului Dolhasca pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin Legea 55/2020 si HG nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă.

Activitățile au rolul de a previne și de a-i face pe cetățeni să conștientizeze pericolul 

Activitățile au rolul de a previne și de a-i face pe cetățeni să conștientizeze pericolul  și s-a urmărit purtarea măstilor de protecție în spațiile închise, respectarea distantării sociale și respectarea măsurilor de protecție sanitară de către angajații unităților economice și  dotarea cu substanțe dezinfectante, asigurarea fluxurilor separate de acces și a marcajelor pentru distanțare. Acțiunile de verificare au debutat în piața agroalimentară din municipiul Fălticeni, în bazarul din localitate, la unități economice și la terasele din zona esplanadei municipiului. Deasemenea și Complexul Comercial Nada Florilor a fost verificat, ulterior fiind desfășurate activități de control în zona autogării și la unitățile economice de pe străzile Maior Ioan, Republicii și 2 Grăniceri.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ din județul SUCEAVA! 3887 de persoane au fost declarate VINDECATE de COVID -19

În orașul Dolhasca  prefectul județului, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județeană Suceava, viceprimarul orașului și reprezentanți ai Poliției Orașului Dolhasca s-au deplasat la Centrul de Bătrâni al Asociației ”Mila Creștină” și la Centrul de copii ”Sfântul Gheorghe” din oraș, au efectuat un instructaj cu copii din centru și le-au oferit măști și mănuși de protecție. Deasemenea echipele mixte au efectuat verificări la 6 unități economice de pe raza orașului Dolhasca.

Citeste si   Ioan BALAN(PNL): „Cred cu tărie că oameni ca FLUTUR şi LUNGU la SUCEAVA, BOC la CLUJ sau BOLOJAN la ORADEA sunt cele mai bune exemple”

În cadrul acțiunilor au fost aplicate și 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației în domeniul prevenirii răspândirii Covid 19, fiind verificate 53 de societăți comerciale, unități bancare, magazine, chioșcuri, terase, săli de jocuri și alte obiective.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ