Share

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în România, miercuri după-masă, la ora 17:08. La doar câteva minute de la producerea acestuia, un alt seism a avut loc în zona seismică Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea 5 grade pe scara Richter a avut loc miercuri, la ora 17:08, în zona Vrancea. Potrivit INFP, acesta s-a produs la o adâncime de 156 de kilometri, în judeţul Buzău. Inițial, magnitudinea fusese estimată la 5,1 pe scara Richter.

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Șase minute mai târziu, un alt cutremur s-a produs tot în zona seismică Vrancea, de data aceasta, însă, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 140 km.

Este al treilea seism produs într-o singură zi în România. Primul cutremur a avut loc la ora 11:52. Cu o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter, a avut epicentrul în Vrancea.

Cutremurele de miercuri sunt cele mai puternice din acest an. În ultimele două luni au avut loc numeroase seisme în zona Vrancea, însă niciunul nu a depășit magnitudinea 4,1 pe scara Richter.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

Mihail Diaconescu, geofizician cercetător: “Cutremurul de 5 grade pe scara Richter este un seism moderat spre mic”

Mihail Diaconescu, geofizician cercetător, a vorbit, în direct la Realitatea TV, despre activitatea seismică de miercuri, din România.

“Aceste cutremure de magnitudine mică se pot produce la adâncimi diferite şi nu este obligatoriu, dacă la o anumită adâncime s-a produs un cutremur, s-a şi eliberat energia din zona respectivă. Cutremurul de 5 grade pe scara Richter este un seism moderat spre mic, dar care s-a simţit foarte bine şi în Bucureşti, pe direcţia Iaşi-Bucureşti-Giurgiu, la o adâncime de 126km. Este, probabil, o secvenţă seismică de tipul preşoc-şoc principal şi replici. După acest cutremur de 5, s-a mai produs unul de 3, iar de dimineaţă a fost unul de 4,4 grade pe scara Richter”, a spus Mihail Diaconescu.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ