Share

În perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2020, jandarmii ieșeni au continuat misiunile de ordine publică, dar și cele de informare, prevenire și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Totodată, începând cu data de 29 noiembrie 2020, într-un perimetru din comuna CIUREA cuprins de satele aparținătoare Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea) a fost instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile, iar  la fața locului, mai multe echipaje de jandarmi și polițiști acționează zilnic, în sistem mixt, pentru realizarea filtrelor la intrarea/ieșirea din zona delimitată, asigurarea ordinii publice și a respectarea măsurilor stabilite.

Citeste si   Cum se vor desfășura la IAȘI manifestările DEDICATE aniversării Unirii Principatelor ROMÂNE

În total, în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2020 au fost efectuate 74 misiuni și 29 activități de prevenire, în cadrul acestora cetățenii fiind informați cu privire la măsurile dispuse pentru evitarea și combaterea răspândirii virusului Sars Cov2. De asemenea, au fost efectuate 220 verificări la domiciliu în vederea respectării măsurilor de izolare sau carantină.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Pe timpul activităților desfășurate au fost aplicate un număr de 187 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 58.000 lei. Dintre acestea, un număr de 143 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și anume: 110  pentru nepurtarea mijloacelor de protecție individuală, 15 pentru nerespectarea măsurii de carantină/izolare și 18 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației pe timpul nopții).

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor respectarea regulilor privind distanțarea fizică, purtarea măștii, atât în spațiile închise, cât şi în spațiile publice deschise. Totodată, dorim ca toată lumea să conștientizeze că sănătatea și viața sunt cele mai importante.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ