Share

În data de 18 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 240 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 136 de societăți comerciale şi 58 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate peste 744 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 19.500 de lei.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

Spre exemplu, un bărbat de 47 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Iaşi.

Vă reamintim faptul că este permisă circulația persoanelor în intervalul 23.00 – 05.00 doar pentru următoarele motive:

deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; 

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „VISUL unui popor a fost ÎMPLINIT în urmă cu mai bine de un SECOL.”

deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ