Share

În perioada 15-18 septembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate în cele 4 zile au participat peste 650 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorului.

Citeste si   Proiectul ”Fii RESPONSABILĂ de sănătatea ta” inițiat de IRO IAȘI are ca SCOP prevenirea CANCERULUI de SÂN

Astfel, au fost verificate 380 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4.500 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor de proetcţie individuală,  iar 43 la Legea nr. 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar restul pentru alte abateri.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Citeste si   Sentință DEFINITIVĂ pentru fostul SECRETAR al Primăriei Târgu-Frumos! Felicia SPULBER condamnată la ÎNCHISOARE cu suspendare

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ