Share

În perioada 14 – 15 august a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Acțiuni pe raza municipiului Iași

În noaptea de 14 spre 15 august a.c. şi 15 spre 16 august a.c., polițiștii ieşeni au acţionat pe raza municipiului Iaşi, alături de reprezentanţii celorlalte structuri implicate, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică şi prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Secţiilor nr. 3 şi 4 Poliţie Iaşi, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, Serviciului de Ordine Publică Iaşi, Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai I.S.U. Iaşi, D.S.V.S.A., D.S.P., I.T.M şi C.J.P.C.

Au fost controlate 14 unități economice şi au fost legitimate 87 de persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.800 de lei, dintre care 29 conform Legii nr. 61/1991, 3 conform Legii nr. 55/2020 şi 4 conform altor acte normative.

Exemple:

  1. Un bărbat de 30 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a respectat măsurile individuale de protecţie.
  2. O societate comercială din municipiul Iaşi a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
  3. Trei tineri au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece au consumat băuturi alcoolice în loc nepermis şi au adresat expresii jignitoare altor persoane.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ