Share

 

Nu este prima oară când marele actor își schimbă convingerile religioase. Catolic dar ne-practicant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, relatează RFI. În 1967, actorul s-a convertit la islam iar după doi ani studiază budismul şi hinduismul, religii la care se va converti de asemenea.

Slujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat marele actor pe 4 septembrie a fost condusă de Jean de Doubna, mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală, Regatul Ţărilor de Jos şi Scandinavia. Evenimentul a avut loc în catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş care depinde de Patriarhia de Moscova.

Citeste si   Incident șocant: un bărbat a fost înghițit de pământ, în timp ce se plimba pe trotuar - IMAGINI tulburătoare

Din spusele martorilor oculari, la care au participat vreo 30 de invitaţi, Gerard Depardieu a respectat întocmai ritul ortodox al botezului, scrie RFI. Mitropolitul Jean de Doubna l-a invitat pe actor să se lepede de Satana, rit respectat şi îndeplinit “cu un zel incontestabil”. Depardieu s-a întors apoi către Est şi a recitat din Crez. După acest moment, actorul a fost dus în faţa altarului unde a fost îndelung stropit cu apă sfinţită din cap până în picioare, „în absenţa unui baptister pentru adulţi în care ar fi putut să fie cufundat cu totul”, relatează RFI.

Citeste si   Horoscop 28 octombrie. Zodia care este părăsită de toți. Trece prin cea mai neagră zi și este abia începutul

Foto: Twitter.com

Depardieu este de mai mulți ani cetățean rus, obținând cetățenia în ianuarie 2013, printr-un decret semnat de Vladimir Putin. Actorul s-a stabilit în Rusia o lună mai târziu. În decembrie 2012, actorul a anunţat că va renunţa la cetăţenia franceză din cauza majorării de impozite pe care guvernul o anunţase şi care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2013.

Citeste si   Termină anul în lacrimi amare: zodia blestemată de soartă

Depardieu, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Cyrano de Bergerac” (1990), a jucat în peste 200 de filme şi producţii de televiziune. Este recunoscut pentru roluri din filme ca „1900/ Novecento” al lui Bernardo Bertolucci, „La Chèvre” („Capra”) al lui Francis Veber, „Le dernier metro” („Ultimul metrou”) al lui François Truffaut, „Green Card” al lui Peter Weir sau miniseria „Le Comte de Monte Cristo”.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ