Share

 

Milano a început să aibă primele simptome ale infecției cu noul coronavirus încă din martie, când a spus că a început să aibă febră și dureri de cap, apoi probleme respiratorii, apoi și-a pierdut și mirosul. După două săptămâni de boală, în care a slăbit în jur de 4 kilograme, la începutul lunii aprilie, a postat fotografie în care purta un aparat respirator. 

Actrița a arătat în videoclipul postat pe Twitter, săptămâna trecută, cât păr pierde acum. Chiar dacă a câștigat prima etapă din lupta cu infecția, Milano încă se confruntă cu multe simptome. Actrița postează numeroase mesaje pe contul său de Twitter în care spune că infecția cu COVID-19 nu este o farsă și îndeamnă pe toată lumea să poarte mască, să păstreze distanța și să se spele pe mâini, pentru că nu dorește ca altcineva să treacă prin ce a trecut ea.  

Citeste si   Ai auzit vreodată de umuvalnik? Se folosește la țară în zona Moldovei – Uite cum arată și la ce folosește

„M-am gândit să vă arăt ce face COVID-19 cu părul vostru. Vă rog să luaţi acest lucru în serios”, spune Alyssa Milano.

Thought I’d show you what #Covid19 does to your hair. Please take this seriously. #WearADamnMask #LongHauler pic.twitter.com/H0wCmzYswV

— Alyssa Milano (@Alyssa_Milano) August 9, 2020

Alyssa Milano nu este singura persoană care a raportat căderea părului în urma COVID-19. Mai multe persoane s-au plâns în ultimele luni că după ce au avut forme medii și mai grave ale infecției cu COVID-19, părul a început să le cadă după o perioadă îndelungată de la vindecare.

Citeste si   VIDEO - A pus Cola și Mentos în mașina de spălat, apoi a pornit programul de centrifugare

Medicii îi avertizează pe cei care au dezvoltat forme grave ale bolii că, de fiecare dată când temperatura corporală va depăşi 38 de grade, se vor confrunta cu o cădere masivă a părului. Pentru că, se știe, că temperatura ridicată întrerupe ciclul de creştere şi regenerare al părului.

Deşi nu este un simptom pe lista oficială a autorităţilor, un sondaj recent arată că aproximativ 26% dintre persoanele simptomatice s-au confruntat cu căderi ale părului, relatează Mediafax citând CNBC News.

Citeste si   Horoscop 29 septembrie. Zodia care este dezamăgită de toți. Nimeni nu-i intră în grații

Cercetătorii au descoperit ca „simptomele COVID-19 pe termen lung” sunt mult mai numeroase decât cele listate în prezent de autorităţi.

Dr. Shilpi Khetarpal, dermatolog la Clinica Cleveland, a declarat că au existat un număr crescut de date privind căderea părului în cazul pacienţilor care au suferit de COVID-19.

„În general, există un decalaj de două până la trei luni între un eveniment stresant şi debutul căderii părului, motiv pentru care vedem aceşti pacienţi acum, la câteva săptămâni după ce simptomele COVID-19 au trecut”, a explicat Khetarpal.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ