Share

Furt din cotizațiile membrilor USR IAȘI

Lucruri urâte încep să apară cu privire la modul în care se petrec lucrurile în cadrul Uniniunii formate pentru a Salva România.

Nu a înțeles nimeni până acum de ce anume vor acești politicieni de rit nou să ne salveze, dar un lucru e clar: se fură între ei, se păcălesc unii pe alții, demonstrează deja practici interne care nu au nimic în comun cu democrația, folosesc și apoi renunță la oameni după bunul plac.

Situația curentă pe care urmează să o relatăm se referă, ne-a fost adusă la cunoștință chiar de către membrii USR Iași, care ne-a prezentat fapte care indică existență unor probleme mari în acest partid.

Este știut faptul că localitatea ieșeană Rediu, este una dintre cele mai mari de pe teritoriul județului Iași și este administrată, în momentul de față de un primar PNL. Candidatul USR-PLUS la primărie este Ciprian Grosu, care are sprijinul deputaților Cosette Chichirau și Marius Bodea.

Recent, redacția Ziarului Bună Dimineața Iași a fost contactată de câțiva membri ai USR Rediu care ne-au explicat cum se fură banii din cotizațiile mebrilor. Din cele relatate de către acești membri, practica pare să fie una curentă.

Sub protecția anonimatului, USR-iștii ne-au declarat că au probe solide în acest sens.

„Am informații, susținute de probe fară echivoc, care sunt de interes pentru informarea corectă a cetățenilor, cu privire la furtul din cotizațiile unor membrilor USR, din cadrul filialei din rural, de către președintele filialei, faptă mușamalizată apoi de către Cosette Chichirau pentru a evita o lovitură devastatoare de imagine. Am fost membră în această filială, (cea mai mare din Iași) după filiala municipală.

Mi-am dat demisia în Decembrie 2020, după ce conducerea USR Iași a refuzat să ia măsurile care se impuneau, motivând că astfel ar fi trebuit să accepte faptul că un USR-ist și-a furat proprii colegi. Nu mai sunt om politic, nu candidez la nimic, sunt doar revoltată că acest om a fost pus pe locul 2, eligibil, pe lista de consilieri locali în comuna în care locuiesc”, a declarant fostul membru USR, sub protecția anonimatului.

Una dintre reglementările prevăzute în regulamentul intern prevede faptul că un membru USR nu poate reclama candidatura altui membru USR, tocmai de aceea nu a fost posibilă înaintarea unei sesizări semnată de 30 de membri USR Rediu.

În problema furtului, a fost sesizată comisia de integritate din cadrul USR – PLUS

Vom atașa, totuși, o parte din această sesizare în cele ce urmează:

Citeste si   Dan Barna: Guvernarea violent anti-economie de piață a PSD a îndepărtat investitorii de România. Bugetul - sub o presiune foarte mare

„În atenția: Comisiei de integritate USR-PLUS

Prin prezenta, în contextul validării candidaturilor pentru alegerile locale din Septembrie 2020, membri Filialei USR Rediu, jud Iași vă supunem atenției un caz/abatere foarte gravă (furtul cotizațiilor) a fostului Președinte al Filialei USR Rediu, Iași – Sebastian Baciu, acum candidat la Consiliul Local din Comuna Rediu, pe locul 2 eligibil (candidatura obținută la alegerile interne cu ajutorul unui “autobuz” de studenți din Piatra Neamț, Botoșani, Bacău introduși în filiala USR Rediu, fară știrea celorlalti membri și prin falsificarea unor procese verbale de admitere).

În toamna anului 2019, aflandu-se în exercițiul mandatului de Președinte al Filialei Rediu, Sebastian Baciu ar fi colectat de la câțiva membri din conducere suma de 1400 de lei, cu titlu de cotizații în avans pentru următoarele 12 luni, bani care urmau să fie cheltuiți pentru organizarea unei acțiuni de Holloween în comună.

USR au furat banii de  Halloween

Sursele precizează faptul că acest eveniment s-a materializat într-un fiasco, unde nu a participat niciun cetățean. Înainte de eveniment, din cei 1400 de lei, un membru (care imediat după eveniment a demisionat din partid) a cumpărat alimente de aprox 500 de lei, iar restul de 900 de lei, presupunându-se a fi rămas în conturile filialei.

„Timp de 3 luni de zile i s-au solicitat, atât în scris cât și verbal, chitanțele pentru cotizațiile plătite, raportul de cheltuieli al evenimentului, și ce s-a întâmplat cu portbagajul de alimentele cumpărate pentru copiii care trebuiau să fie prezenți la eveniment. Membrii USR au fost ignorați în tot acest timp” , a precizat fosta membră USR.

Pe de altă parte, contactată de ziariștii Bună Dimineața Iași, Cosette Chichirău a declarat:

“Plângerea este falsă, am primit-o și noi la Biroul Județean. Omul care a strâns banii ne-a prezentat chitanțele. “

Realitatea este că Sebastian Baciu este un tânăr din anturajul personal a lui Filip Hăvârneanu și protejat al Președintelui Cosette Chichirău”

În luna ianuarie, un alt membru demisionar între timp din USR, i-a făcut plângere la Poliție lui Sebastian Baciu pentru înșelăciune și delapidare, întrucât toate cele 5 sesizările făcute anterior către Biroul Județean Iași USR pe această temă au fost ignorate.

Membrul USR care l-a reclamat pe Sebastian Baciu la poliție și-a retras plângerea ulterior, la presiunea și promisiunile conducerii USR Iași că Sebastian Baciu va raspunde pentru furtul comis. Acest lucru nu s-a întâmplat și acest membru (fondator) al filialei Rediu și-a dat demisia din USR.

„Plângerea a fost retrasa după câteva zile de către persoana care a depus-o întrucât atât persoane din conducerea USR Iași cât și niste președinți de filiale au intervenit cu telefoane și rugăminți în acest sens, întrucât le era frica că dacă subiectul nu va stins rapid exista riscul să ajungă în presă și ar fi fost o lovitură foarte puternică în imaginea partidului.

Realitatea este că Sebastian Baciu este un tânăr din anturajul personal a lui Filip Hăvârneanu și protejat al Președintelui Cosette Chichirău, asigurandu-le acestora, la nevoie, voturile unui “autobuz” de studenți din județele învecinate Iașului, la alegerilile și referendumurile interne, cu care aceastia își securizează funcțiile de conducere în partid.” a mai declarat aceasta.

Mai fac și FALS ÎN ACTE! “Un chitanțier nou, cu antetul USR, spre a tăia chitanțe antedate membrilor cotizanți”

Conform informațiilor furnizate de către membra demisionară a USR care ne-a dezvăluit această fraudă, pentru a acoperi acest furt, pretinzând că ar fi o lovitură de imagine devastatoare pentru USR Iași, acestuia i s-a înmânat un chitanțier nou, cu antetul USR, spre a tăia chitanțe antedate membrilor cotizanți și astfel, să fie acoperit din punct de vedere contabil și penal.

„Nu avem probe și nici nu am putut verifica această informație întrucât nu am primit un răspuns de la Biroul Județean Iași și nici de la reprezentantul financiar al Filialei Județene când am întrebat dacă informațiile sunt reale și aceste chitanțier există. Cert este că membrii USR nu le-au primit nici până astăzi, august 2020. Presupunem că ne sunt ignorate solicitările, întrucât conducerea este conștientă că argumentele confecționate de către BJ sunt foarte ușor de demontat.

Menționăm că nici până astăzi, după 8 luni de la data colectării cotizațiilor, membrii nu au primit dovada plații, nu știu daca sunt suspendați sau nu din partid pentru neplata cotizației, daca pot candida sau nu la alegeri, ce s-a întâmplat cu banii lor și nu am primit nici raportul auditului financiar pe care Biroul Județean Iași a promis că îl vă face în aceasta speță, încă din luna februarie. Până acum Biroul Județean Iași, a refuzat orice solicitare sau discuție cu membrii USR Rediu.” a mai declarat fosta membră USR.

CULMEA! Sebastian Baciu se apară și declară că ar fi victima unui COMPLOT POLITIC, pus la cale de colegii care râvnesc la funcțiile la care acesta aspiră

Citeste si   Bugetul de stat, o necunoscută cu final ... așteptat? Dan Barna: "Este prioritatea acestor săptămâni și, totodată, marea provocare"/ Când va fi gata

În urma acestor nereguli, o parte din membrii filialei USR Rediu s-au resemnat și au refuzat să se mai implice în orice activitate de partid, iar o altă parte și-a înaintat demisia. Problema a redevenit de actualitate în momentul în care Sebastian Baciu a apărut pe locul 2 eligibil pe listele Consiliului Local la Primăria Rediu, în urma negocierilor cu candidatul PLUS la Primăria Rediu, care la rândul lui, a fost avertizat atât în scris și cât verbal, în repetate rânduri, despre comportamentul infracțional a lui Sebastian Baciu, care nici măcar nu locuiește în Rediu.

„Am comunicat în câteva rânduri conducerii USR Iași, că daca nu se vor lua măsuri pentru igienizarea listei de candidați, ne vom adresa inclusiv presei. Răspunsul primit a fost unul sfidător, pentru că USR oricum este în relații bune cu presa locală și au specialiști prea buni în comunicare pentru a fi afectați. Deci cel mai probabil, în stilul caracteristic, vor face un flickflack politic de comunicare prin care vor minimaliza sau ridiculiza potlogăriile făcute de către Sebastian Baciu și ulterior mușamalizare de către  Biroul Județean USR IAȘI, condus de Cosette Chichirau.

Sebastian Baciu și-a cosmetizat mincinos CV-ul și realizările, se prezintă că un antreprenor de succes într-un proiect falimentar, încă Președinte al USR REDIU (funcție pe care a pierdut-o în decembrie 2019 după expirarea mandatului de probă de 6 luni) și absolvent de facultate, ultima diplomă fiind Bacalaureatul la un liceu particular.”

Mai mult decât atât, fosta membră USR precizează și faptul că delapidarea banilor filialei nu a fost singura faptă penală pe care a comis-o Sebastian Baciu, ci și faptul că ar avea un site fictiv unde vinde aboanemnte de fitness persoanelor din comună:

„Ciprian Grosu a spus că știe de faptul că Sebastian Baciu este un găinar mărunt, că știe că în comună sunt două doamne care au plătit câte 500 de lei pe un site deținut de Sebastian Baciu, care intermediază abonamente la Sali de Fitness cu discounturi. Banii au fost plătiți, abonamentele nu au mai fost livrate, și nici banii restituiți.”

Pe de altă parte contactat de ziariștii Bună Dimineața Iași, Ciprian Grosu, care este candidatul USR la Primăria Rediu, a declarat că nu știe absolut nimic despre această situație, nu a auzit să fie discuții la nivelul partidului despre lucrul acesta și nu consideră că este valabil să discutăm despre aceste lucruri, având în vedere faptul că plângerea a fost făcut sub semnul anonimatului.

Citeste si   February’s Moonstruck! Ediția a V-a a concursului de FELICITĂRI și scrisori de DRAGOSTE în limba engleză


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ