Share

Recent, a apărut în presa locală un articol în care se spunea că primarul comunei Balș, Vasile Acatrinei, ar fura banii unei persoane cu handicap din comună. Reporterii ziarului Bună Dimineața Iași au făcut cercetări și au discutat cu primarul despre presupusul furt și putem cita din start spusele lui: “Dacă am ajuns să mă pătez în acest hal, de să se zică despre mine că iau banii unei persoane cu handicap, înseamnă că sunt ultimul om.”

Costel Roșca este persoana în cauză, căruia i-a fost pus diagnosticul de semipareza, are 52 de ani iar acum câțiva ani a căzut în cap din căruță, rămânând cu acest șoc pe viață. Bărbatul merge mai mult în cârje și are nevoie de asistență permanentă pentru a se descurca cu treburile casnice. În acest sens, pentru că nu s-a găsit un asistent social în comună, vice primarul împreună cu un vecin se ocupă să îl ajute.

Citeste si   ALERTĂ meteo ANM: Vine gerul în România! Temperatura în județul IAȘI va ajunge la -10 grade

Bărbatul nu are sprijinul familiei, nici măcar sora lui nu s-a oferit să îl ajute

“În legătură cu persoana respectivă cu handicap, timp de aproape 4 ani, omul a început să aibă probleme de sănătate și de acolo au pornit și de alte probleme, printre care pierderea buletinului sau faptul că a rămas fară familie. Nimeni nu l-a mai ajutat în nici un fel. Noi am încercat să îi facem buletin și să îl aducem în legalitate. În 2019 am reușit și am făcut un ajutor social și am mers pentru pensia de handicap și indemnizația. Începând din luna ianuarie a început să își primească drepturile.

Vice primarul a mers la el, pentru că omul de deplasează doar în cârje, să aibă grijă de el și să vedem ce putem face pentru a avea tot ce are nevoie. Am vorbit pentru a-i instala o sobă, a-i schimba un geam și o ușă. Toate aceste lucruri au trebuit plătite într-un fel. Noi am stabilit cu el (și avem și consimțământul său) să îi retragem o anumită sumă pe lună pentru a plăti utilitățile, lemnele pentru sobă și altele. Între timp, presa s-a gândit că noi furăm bani de la un om necăjit. Pai ce fel de om aș fi daca aș face acest lucru, în condițiile în care eu am încercat doar să îl ajut.

El primește în jur de 1200 de lei, are un ajutor care vine din primărie și unul de la direcția socială care îi vine pe mandat. El trebuie să meargă din nou, în octombrie, la comisia care stabilește exact diagnosticul de persoană cu handicap. Acum, vice primarul și un vecin au grijă de el. Dacă am ajuns să mă pătez în acest hal, de să se zică despre mine că iau banii unei persoane cu handicap, înseamnă că sunt ultimul om. “ a declarat primarul comunei Balș, Vasile Acatrinei.

Vom atașa, în continuare, dovezile:

Citeste si   3.353 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ