Ostaficiuc, Președintele ATOP IAȘI: “forţele de ordine civile au dublat membrii PNL din Piaţa Unirii”

Lipsit de incidente și contramanifestări de orice fel, miting-ul PNL de la Iași a făcut totuși obiectul unei analize interne a membrilor PSD. În urma acestei analize, unul dintre consilierii județeni ai PSD și totodată Președinte al Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Iași, Marius Ostaficiuc a ținut să reproșeze Președinției și Ministerului Afacerilor Interne faptul că au folosit resursele statului român în scopuri politice:

Marius OSTAFICIUC, Președinte ATOP IAȘI:Din punct de vedere organizatoric, mitingul PNL a fost asigurat de prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, care a folosit resursele statului român, unde, cu siguranţă, forţele de ordine civile au dublat membrii PNL din Piaţa Unirii”.

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Președintele ATOP Iași a precizat că a făcut aceste declarații în calitatea sa de observator:

Este declarația mea personală făcută pe pagina mea personală (de facebook – n.r.) nu  în calitate de președinte al ATOP. Dacă vă uitați de fapt la mașinile administrației prezidențiale care au venit împreună cu președintele sau pentru asigurarea protecției președintelui veți observa că erau dispuse din fața Hotelului Internațional și până la Palatul Culturii.

Liviu Dragnea a venit însoțit de două mașini, iar aici (la mitingul PNL – n.r.) au venit 30 și ceva de mașini. Sunt imagini în acest sens. Și reprezentanții forțelor de ordine erau îmbrăcați în civil. Atunci când Președintele României a ieși în Piața Unirii cu siguranță forțe civile în uniformă și civile sunt mult mai multe față de atunci când vine Președintele Camerei Senatului pentru a asigura protecția președintelui. Susțin această declarație în calitate de observator al evenimentului, nu în calitate de președinte al ATOP”.

Poliția Locală Iași respinge orice fel de acuzații

”Poliția Locală este în uniformă, noi nu am fost. Noi nu facem servicii în civil”, a declarat pentru Bună Dimineața Iași directorul Poliției Locale Iași, Liviu Zanfirescu.

Președintele CJ Iași, Maricel POPA s-a delimitat ferm de declarațiile subordonatului său Marius OSTAFICIUC. Trebuie menționat faptul că ATOP funcționează pe lângă Consiliul Județean Iași, iar Președintele acestui for este ales din rândul consilierilor județeni.

Fostul Președinte al ATOP a fost schimbat pentru atitudini neconforme cu profilul și funcțiunea acestui for administrativ. Se pare însă că și actualul Președinte al ATOP, prin declarațiile și atitudinile manifestate, tinde să intre în contradicție cu atribuțiile ce decurg din calitatea de Președinte al Autorității pentru Ordine Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ