Share

La Maternitatea “Cuza Voda” din Iași la câteva ore de la nașterea copilului, tatăl Viorel Vasilică a depus plângere împotriva Maternității “Cuza Voda” și a medicului Radu Pintilie la Inspectoratul Județean de Poliție Iași.

Atât el, cât și mama bebelusului, Ionela Irimia, în vârstă de 33 de ani, îi acuză pe medici de decesul copilului.

Managerul Robert DANCA continuă să se ascundă

Vreau să încep prin a-mi exprima compasiunea pentru mamă. Este dureros. Este o mamă care a fost internată la noi în spital. A fost monitorizată. Pe parcursul monitorizării nu s-a constatat absolut nimic deosebit. Colegii au identificat prezența unei circulare de cordon producând o suferință acută.

Citeste si   Ce faci când te lovești de capriciile vestimentare ale copilului tău?

Femeia a fost monitorizată zilnic, cu atât mai mult, femeia era la a 3-a naștere și de regulă se naște natural, ceilalți copii nu au avut nici o problemă”, a declarat Anca Bivoleanu, Purtătorul de Cuvânt al maternității Cuza Vodă.

„Să plătească cine e vinovat! Pe doctori îi consider vinovați. Dacă opera la timp, nu mai murea fetița. A lăsat-o să stea acolo…Acum, femeia este operată. Vreau să se facă dreptate”, a declarat Viorel Vasilica, tatal copilului decedat.

Femeia din localitatea ieseana Românesti s-a prezentat la începutul lunii noiembrie la maternitatea menționată pentru un control, sarcina fiind la termen.

„Cercetările continuă. Ancheta este în desfășurare. Deocamdată nu se pot face declarații pentu a nu afecta ancheta,” a declarat Anca Vijiac, Purtătoru de Cuvânt IPJ.

Medicii i-au spus atunci sa mearga acasa pentru ca nu a venit timpul să nască. Pe 23 noiembrie, Ionela Irimia revine la maternitate, de aceasta data fiind internata de medicul Radu Pintilie, care era de garda.

„Cei de la Maternitatea ”Cuza Vodă” au mușamalizat acest caz. Copilul a fost scos mult prea târziu. Medicii nu știu să-și facă meseria. Nu știu daca se va rezolva într-un fel. Noi suntem de la țară și nu prea suntem prea băgate în seamă.

Cum a fost posibil să trimită gravida acasă?! Cum poți să lași să nască la 43 de săptămâni și după să nască copilul mort?! Nu e o bataie de joc asta? Mai întreabă dacă vrem să îl lăsăm la crematoriu? Noi vrem să-l îngropăm creștinește. Sper să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat. Noi suntem necăjiți și nu ar trebui să-și bată conducerea maternității joc de noi”, a declarat pentru ziarul Bună Dimineața Iași, Mihai Târnoveanu, cumătrul tatălui.

Citeste si   PRINCIPIILE mai pot aștepta, VOTURILE contează! Cum explică Dan BARNA acceptarea TRASEIȘTILOR în USR

Pe 30 noiembrie, când sarcina avea 43 de saptamani, termen depasit, pacienta a intrat in travaliu. Dupa cum a afirmat aceasta, peste mai bine de 6 ore s-a chinuit sa nasca, dar medicii au decis sa-i faca cezariana.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ