Share

Adio viata de huzur in palate cu turnulete, adio masini de lux! Au saracit romii din Ivesti, ca alta explicatie nu gasim pentru faptul ca peste 100 de femei ale comunitatii au iesit la munca pentru a primi ajutorul minim garantat. Cum le sta cu sapa in mana, vedeti in momentele urmatoare, scrie stirilekanalD.ro

Salbe n-au toate, dar una nu vezi fara sapa! Frumos aliniate la marginea drumului national, femeile celei mai mari comunitati de romi de prin partile Moldovei, muncesc fara pauza! Misiunea lor…

Citeste si   A11-a EDIȚIE a festivalului „SERILE FILMULUI ROMÂNESC” continuă și pe timp de PANDEMIE!

“Facem sport si noi, dam jos ca ne-am cam ingrasat!”

Sa faca luna santurile de la marginea drumului national! Oricat de incantate ar parea doamnele, ideea n-a fost a lor!

“Venim la prestatie, ca ne vine ajutorul acolo”

Pentru 120 de lei de membru de familie, pirandele dau cu sapa in folosul comunitatii! Opt ore pe zi, dar nu mai mult de-o saptamana trebuie sa munceasca pentru a primi ajutorul minim garantat pe luna.

Citeste si   A11-a EDIȚIE a festivalului „SERILE FILMULUI ROMÂNESC” continuă și pe timp de PANDEMIE!

” Dar unde va sunt barbatii? Sunt la lucru si ei, sunt la munca. Mai fac un cazan, o balie, un faras”

” Am impresia ca o sa ploua dupa asta. De ce? Cand am mai vazut eu vreodata tigani cu sapa in mana? Niciodata nu i-am vazut, dar uite ca acum avem noroc”

Legea nu permite incasarea ajutorului minim garantat daca solicitantul are casa cu etaj, masina mai noua de 10 ani si teren. Zeci de dosare au fost respinse din aceste motive, iar unii romi sunt foc si para.

Citeste si   A11-a EDIȚIE a festivalului „SERILE FILMULUI ROMÂNESC” continuă și pe timp de PANDEMIE!

Numarul romilor care beneficiaza de venitul minim garantat, in Ivesti este de 120. Cine nu-si face orele de munca, luna urmatoare nu incaseaza niciun leu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ