Share

După 93 de ani în care a stârnit sentimente, polemici şi a oferit momente de neuitat, Rapidul a ajuns la capăt de drum! Conform Rapid TV, Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, recursul înaintat de SC FC Rapid SA şi a oficializat dispariţia echipei fondate în 1923.

Sentinţa vine după o perioadă de incertitudine şi mai multe amânări ale cererilor de suspendare a falimentului. Odată decizia pronunţată, vechea societate nu mai există, ceea ce înseamnă că echipa înfiinţată în urmă cu 93 de ani a “murit” definitiv, cel mai probabil pas fiind preluarea de către o altă societate a palmaresului clubului.

Câştigătoare a trei titluri de campioană a României, 13 Cupe, patru Supercupe, o Cupă a Ligii şi o Cupă Balcanică, Rapid dispare, astfel, de pe harta fotbalului românesc la doi ani şi jumătate de la momentul în care omul de afaceri moldovean Valerii Moraru venea în Giuleşti pentru a redresa clubul.

Coşmarul Rapidului a început odată cu finalul sezonului trecut, când problemele financiare au împiedicat echipa patronată de Valerii Moraru să joace în Liga 1. Cu datorii care însumau aproximativ 4,5 milioane de euro, Rapid a intrat în faliment pe 13 iunie şi imediat a fost exclusă din toate competiţiile, momentul declanşând o adevărată luptă internă pentru titlul de continuatoare a echipei care a scris, timp de 93 de ani, una dintre cele mai frumoase poveşti din fotbalul românesc.

În acest moment, ambele echipe care pretind titlul de continuatoare a echipei giuleştene joacă în Liga 5, AFC Rapid şi CFR Mişcarea susţinând că sunt îndreptăţite să ducă mai departe brandul istoric.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ