Primăria Țibana investește în educație. Trei proiecte majore se află în derulare

Educația rămâne unul dintre domeniile importante și atent susținute la nivelul comunei comunei Țibana. În prezent se lucrează la două proiecte de reabilitare construcții și modernizarea unui teren de sport.

La grădinița din satul Gârbești au loc ample lucrări de modernizare, astfel încât grădinița să corespundă cerințelor privind desfășurarea activității educative. Investiția prevede construcția clădirii, amenajarea unui grup sanitar și va fi dotată cu centrală termică.

”Avem un contract de finanțare la grădinița la Gârbești, pe Banca Mondială. Valoarea este de 1.500.000 lei. Firma SC Construct SRL din Vaslui, câștigătoarea licitației a început lucrările. Termenul de predare a lucrărilor este pe 31 decembrie”, a declarat primarul Gheorghe Rotaru.

Și în satul Oproaia a fost construită o școală nouă, în locul alteia care a fost dărâmată în urma unei hotârâri a primarului care se afla la cârma comunei la acea vreme

De atunci, elevii merg la școala în localitatea Țibana, iar preșcolarii merg la o grădiniță improvizată în casa unui localnic.

Citeste si   460 de locuri de MUNCĂ sunt vacante pe timpul pandemiei în județul IAȘI

Primarul Gheorghe Rotaru a declarat că a găsit cu greu o firmă care să se ocupe de proiecul în valoare de 130.000 lei, după ce l-a scos de mai multe ori la licitație, acesta fiind și motivul pentru întârzierea lucrărilor. Edilul speră ca în câteva luni investiția să fie finalizată. Clădirea în regim de parter va avea două săli de clasă, grupuri sanitare și centrală termică.

”În satul Oproaia, școala este în construcții în satul Oproaia, investiția fiind finanțată din bugetul local. Acolo a fost o școală până în anul 2011 și vechea conducere a hotărât să o dărâme,însă nu a mai făcut nicio școală,. Distanța dintre sate este mare, circa 3 km. Avem copii de la grădiniță și de la clasele  I-IV și am decis să facem o școală cu două săli de clasă măcar să asigurăm grupa mică și grădinița, clasa I și a II-a ca să crească un pic mai mari să poată face naveta.

Am scos de mult timp la licitație lucrarea, nu a venit nimeni, contructori nu prea sunt și abia acum am reușit să facem un contract cu un constructor. Aproape am ajuns la partea de acoperiș cu lucrările și sperăm să le termine în 2, 3 luni. Școala are toate utilitățile, apă, canalizare, baie , centrală termică. Școala Țibana va fi cea care va administra clădirea”, a precizat conducerea comunei Țibana.

Citeste si   Municipalitatea demarează proiectul de EXTINDERE a rețelelor ELECTRICE în zona Galata

Școala din Țibana va beneficia de un teren de sport cu gazon sintetic

Autoritățile locale au demarat un proiect de modernizare a unui teren de sport aflat în vecinătatea Școlii Țibana. Terenul va fi realizat din gazon sintetic ce este importat de la firma Atlas Sport și urmează să fie montat în cel mai scurt timp. De asemenea, va fi realizat un gard împrejmuitor aferent terenului de sport. De această investiție vor beneficia 600 de elevi.

”Un teren de sport, la cererea școlii Țibana unde are un număr de 600 de copii va fi reabilitat. Terenul cu suprafața de 15m/30 mp va fi realizat cu gazon sintetic și va fi împrejmuit. Valoarea totală a proiectului este de 150.000 lei, bani din fonduri proprii. Termenul de finalizare este 15 octombrie”, a declarat primarul Gheorghe Rotaru.

Citeste si   Municipalitatea ieșeană a înființat un fond de SOLIDARITATE pentru combaterea pandemiei COVID-19

Un alt proiect pe care conducerea administrației locale se chinuie să-l implementeze de aproximativ doi ani vizează reabilitarea și anveloparea Școlii Gărbești. Asta din cauza faptului că nicio firmă nu și-a arătat interesul pentru participarea la licitațiile organizate de Primărie.

”Mai avem un proiect de finanțare cu fonduri europene, respective reabilitarea Școlii Gărbești cu clasele V-VIII, semnat în luna martie 2017. Este scos la licitație de doi ani și nu a venit niciun constructor. Am refăcut SF-ul încă o dată și l-am scos din nou la licitație, să vedem dacă va veni cineva. Valoarea proiectului este de 750.000 lei, reabilitarea si anveloparea clădirii. Cam asta e situația, nu se prezintă nimeni, nu știu ce o să facem, timpul trece și o ne ia banii înapoi dacă nu-i cheltuim”, a precizat șeful administrației locale.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ