Proiectul este unul mai vechi, lansat încă din luna ianuarie 2015, dar ordinul a fost aprobat doar în prezent

S-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a încă 73 de spații de joacă. Acestea fac parte dintr-un program al municipalității care vizează modernizarea a 93 de locuri de joacă din municipiu.

„Sperăm ca toate lucrările să le finalizăm cel târziu în aprilie 2020. Îmi propun ca, după finalizarea lucrărilor la aceste 93 de spații de joacă, să începem un nou program de modernizare, pentru încă 100 de amplasamente”, a declarat edilul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

Lucrările de modernizare includ montarea de mobilier urban, dar și de echipamente de joacă precum leagăne, balansoare, căsuțe și gropi de nisip, panouri verticale cu jocuri/numărătoare/magazin, ansambluri de joacă. Valoarea totală a contractelor de modernizare este de circa 14 milioane de lei, cu TVA.

Licitația pentru modernizarea acestora a fost împărțită în două loturi. Pentru 47 de amplasamente, din lotul întâi a câștigat asocierea SC Ischia SRL (Galaţi) – Con Ted Company SRL (Iaşi), contractul fiind de aproape 6,2 milioane lei. Pentru lotul al doilea, 46 de amplasamente, lucrările sunt efectuate de Sport Play System SRL (Cluj) care va încasa 5,5 milioane lei.

Proiectul este unul mai vechi, lansat încă din luna ianuarie 2015. La începutul anului 2017 a fost lansată licitația pentru lucrări la 83 de spații de joacă existente și înființarea altor 10 în diverse zone ale orașului. În vara anului 2017 au fost anunțate lucrările la primele 47 de parcuri. Prima licitație, lansată în 2016, a fost anulată pentru nereguli la caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ