Share

Angajat în două spitale de stat și unul privat, Vladimir POROCH, este administrator și acționar în 5 firme care au ca obiect de activitate ”Activități de asistență spitalicească”

Pe lângă aceste activități Poroch mai profesează și pe postul de conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie gr T Popa Iasi.

Profilul lui Vladimir Poroch se aseamănă foarte mult cu cel al lui Tudor Ciuhodaru.

Cei doi au în comun apetența pentru posturile bine plătite în UNITĂȚI MEDICALE DE STAT și implicarea activă in politică.

Cei doi medici – politicieni aparțin unor partide diferite. În timp ce Tudor Ciuhodaru este membru al Partidului Social Democrat, Vladimir Poroch este membru PNL. Acești medici care activează în spectrul politic au fost colegi la Spitalul de Urgențe.

Fost membru al Partidului Democrat, actul liberal, medicul Vladimir POROCH figurează în organigrama a trei spitale:

–  Institutului Regional de Oncologie Iași

–  Spitalul Privat de Oncologie și Îngrijiri Paliative Vaslui

–  Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilișești, Suceava

Vladimir POROCH administrează și este acționar în cinci firme, majoritatea având ca obiect de activitate ”Activități de asistență spitalicească”.

POROCH este mai nou și om de afaceri

Fără vreun angajat, dar având contracte încheiate cu instituțiile statului, firma lui POROCH, POWER MANAGEMENT 2017 SRL îl permite medicului să folosească și eticheta de ”OM DE AFACERI”.

POWER MANAGEMENT 2017 SRL a fost înființată în anul 2017. În cei aproape 2 ani de activitate această firmă a încheiat numeroase contracte cu instituțiile statului.

Firma, cu un capital social de 200 lei, a raportat în 2018 o cifră de afaceri  de 174.625  lei cu un profit înregistrat în valoare de 123.034 lei.

Asociații, Vladimir POROCH și Petronela-Cristina CHIRIAC (asistent șef al Spitalului Clinic Județean ”SF. Spiridon” Iași), sunt totodată și administratori în firmă, ambii deținând o cotă de participare la beneficii de 50%.

Citeste si   TERMENUL pentru concursul „Caligrafii tematice” este 14 IULIE

Contractele POWER MANAGEMENT 2017 SRL  încheiate cu  instituțiile STATULUI în valoare de 154.000 LEI

ProcedurăAutoritarea contractatăValoareDată contract
Cumpărare directăSPITALUL ORĂȘENESC SF. IERARH NICOLAE BICAZ35.000 RON02-11-2018
Cumpărare directăSPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEI48.000 RON27-03-2018
Cumpărare directăSPITALUL MUNICIPAL “SFINȚII DOCTORI COSMA SI DAMIAN” RĂDĂUȚI35.000 RON29-01-2018
Cumpărare directăSPITALUL DE PSIHIATRIE CÂMPULUNG MOLDOVENESC36.000 RON23-01-2018

 

EXPERT OPINION SRL, altă firmă de consultanță în afaceri administrată de AFACERISTUL POROCH

Firma are o vechime de doi ani, o cifră de afaceri 20.800, un profit de 17.648 lei și nici un angajat.

Administratorul firmei este Vladimir POROCH care deține și 90% din acțiunile firmei. Printre asociați se numără și Eugenia POROCH  cu 10% din acțiunile firmei.

Cu două firme specializate în Activități de consultanță pentru afaceri și management”, POROCH a deschis alte trei în domeniul medical

SERVICII PALIATIVE SRL, este cea mai veche firmă în care POROCH este asociat și administrator. Cu o vechime de 5 ani și 44 de angajați, profitul firmei raportat pe anul 2018 este de 74.601 lei.

Asociații, Vladimir POROCH cu o cotă de 15%, Georgiana Livia POROCH cu 10%, Tudor MUȘINĂ cu 10%, Martha DASCĂLU-GAVRIL cu 25% și Mircea Nicolae MÎRZA cu 40%.

Din cei care dețin acțiuni doar Vladimir POROCH, Georgiana Livia POROCH și Mircea Nicolae MÎRZA sunt și administratori.

Mircea Nicolae MÎRZA este fiul senatorului PSD Gavril MÎRZA și administrator al  Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilișești, Suceava unde Vladimir POROCH,  figurează ca medic.

Citeste si   Comuna MIROSLAVA investește în infrastructura ILUMINATULUI public

Asupra relației dintre Mircea Nicolae MÎRZA și Vladimir POROCH, vom reveni în articolele viitoare.

Încurajat de profiturile din afacerile cu servicii medicale de îngrijiri paleative, POROCH și-a deschis propria firmă

AS MEDICALIS SRL, a fost înființată în urmă cu patru ani, având ca obiect de activitate ”Activități de asistență medicală specializată”, unde unicul asociat și administrator este Vladimir POROCH. Mai mult, POROCH, se pare că este și unicul angajat în propria firme.

Cu o cifră de afaceri raportată pe 2018 în valoare de 169.738 lei și un profit de 83.218 lei, activitatea desfășurată de POROCH în această firmă ridică multe semne de întrebare având în vedere că discutăm despre o persoană a cărui timp efectiv de lucru trebuie să se dividă între activitatea de administrator, profesia de medic și orele de curs ținute din postura de conferențiar universitar la UMF Iași.

Și dacă tot am ajuns la UMF Iași …

Vladimir POROCH împreună cu colega sa de la UMF Iași, Mihaela BOANCĂ au deschis o nouă firmă

Vladimir POROCH este conferențiar în cadrul UMF Iași și colega sa Mihaela BOANCĂ este asistent universitar în cadrul aceleași instituții.

Cum afacerile merg bine, POROCH împreuna cu BOANCĂ au deschis în urmă cu 8 luni o nouă firmă care are ca obiect de activitate aceleași ”Activități de asistență medicală specializată”.

Asociații, Vladimir POROCH cu o cotă de 45% și Mihaela BOANCĂ cu 55% , figurează și ca administratori ai acestei firme.

Activitatea doctorului – politician este într-adevăr una complexă și un răspuns referitor la o eventuală stare de incompatibilitate între activitățile desfășurate de Vladimir Poroch poate fi oferită doar de către Agenția Națională pentru Integritate.

Contactat telefonic, doctorul– politician, Vladimir POROCH, ne-a declarat: ”Eu colaborez cu trei spitale, dintre care unul este public iar celelalte două sunt private. Eu am program sâmbăta și duminică la spitalele private, deci când îmi permite mie timpul atunci mă duc, acesta este programul. Oamenii mă vor pentru că le pun în ordine anumite lucruri având în vedere experiența pe care o am. Ei au știut de la bun început că nu pot să le dedic timp decât în weekend sau când sunt în concediu, dar asta e mai rar.

Da sunt asociat în mai multe firme, firmele nu desfășoară toate activitățile care sunt trecute acolo, au fost trecute la registrul comerțului mai multe activități așa cum se face când înființezi o firmă din acest motiv la firmele care au cod caen grupele 86, care înseamnă domeniu medical, am trecut toate codurile caen care se pot trece din grupa 86. Adică CAEN 8622 care înseamnă activități de asistență medicală specializată, eu asta fac defapt este obiectul meu principal de activitate.

Da este legal să fiu și în mediu privat și la stat, nu sunt singurul sunt foarte mulți. Mie mi se pare discriminatoriu și mie se pare o îngrădire a dreptului la muncă până la urmă despre asta e vorba. Atâta timp cât iți respecți programul de activitate și ești corect și îți respecți relațiile contractuale cu instituțiile publice sau private cu care lucrezi eu nu văd nici o problema în asta.

Uitați-va că sunt multe exemple de medici care lucrează și la stat și la privat. Eu la IRO sunt plătit la jumătate de normă iar la celelalte cu fracțiune de normă, iar la firmele respective am angajați”.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ