Share

26 IULIE, ziua susținerii testului grilă de admitere în ciclul universitar de licență

Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) s-au întâlnit  în ședință în data de 28.04.2020, în care au fost discutate aspecte importante privind adaptarea activității UMF-urilor la noile condiții date de contextul pandemiei cu coronavirus.

Cea mai importantă decizie pentru candidați a fost ca testul grilă pentru admiterea în ciclul universitar de licență să se desfăşoare în mod clasic și simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Cu același prilej, s-a hotărât ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc pe platforme online.

Viorel Scripcariu: ”S-a ales această zi pentru că este duminică și orașele nu sunt atât de aglomerate”

În urma întâlnirii de ieri am hotârât, împreună cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie, ca susținerea concursului de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc în data de data de 26 iulie 2020.

S-a ales această zi pentru că este duminică și orașele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidați să știe că vom suplimenta spațiile de desfășurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Universitățile de Medicină și Farmacie au fost printre primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenţie, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Universitățile de Medicină și Farmacie din țară se implică activ și depun eforturi pentru ca studenții, viitorii studenți și cadrele didactice să își desfășoare activitatea în condiții de deplină siguranță.

Mai multe amănunte despre concursul de admitere poți găsi AICI.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ