Share

Adolescenta de 16 ani, diagnosticată cu encefalită de origine bacteriană, a decedat la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. N. Oblu“ după ce a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Eleva de 16 ani de la Colegiul „Dimitrie Cantemir“ diagnosticată cu encefalită bacteriană a murit vineri la spitalul de Neurochirurgie.  Adolescenta fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ la Spitalul de Neurochirurgie, unde starea ei a fost monitorizată, însă situaţia medicală complicată a adolescentei i-a împiedicat pe medici să o opereze. Potrivit medicilor, tânăra a necesitat susţinerea funcţiei respiratorii din prima zi de spitalizare, de joi, 25 ianuarie, când a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

 Analizele de laborator au confirmat că pacienta suferă de encefalită bacteriană, deşi iniţial se credea că este vorba despre o encefalită de origine virală. Potrivit medicilor infecţionişti, pacienta a dezvoltat boala pe fondul unei infecţii generalizate care a fost depistată în analizele de sânge.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, elevii care au intrat în contact cu adolescenta bolnavă au fost vaccinaţi, preventiv.   Encefalita reprezintă o inflamaţie a creierului care în unele cazuri se poate extinde şi la meninge. Afecţiunea poate fi de origine virală, de origine bacteriană sau de origine autoimună.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

„Encefalita de origine virală dă emoţii mai multe medicilor, pentru că nu avem medicamente pentru tratament. Encefalita de origine bacteriană este mai previzibilă, în sensul că răspunde mai bine la tratamentul antibiotic, iar situaţia pacientului poate decurge mai bine. Subliniez că, dacă pacientul cu encefalită virală vine dintr-o colectivitate, nu înseamnă neapărat că şi oamenii cu care a intrat în contact vor face boala“, a specificat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ