Share

Echipajul medical al Serviciului Județean Ambulanță Iași a ajuns la Maternitatea Cuza Vodă din Iași cu femeia care a născut în cursul acestei zile în substația din comuna Țibănești, unde drumurile sunt blocate din cauza viscolului, anunţă Agepres.

Maria, tânăra de 18 ani din localitatea Glodenii Gândului, a declarat jurnaliștilor că ar fi trebuit să nască peste o lună. În cursul dimineții au început primele contracții ale nașterii, motiv pentru care a fost adusă în substația SAJ din Țibănești. Aici, femeia a născut un băiat sănătos, cu o greutate de 3.000 grame, scorul APGAR fiind 9. Băiatul va purta numele Mateo-Cătălin.

Potrivit personalului medical de la ambulanța care a adus mama și copilul la spital, atât mama cât și nou născutul se simt bine și sunt în afara oricărui pericol. Ei au fost internați în clinica de gardă a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Pentru ca mama și copilul să ajungă la maternitate, un echipaj al Inspectoratului Situații de Urgență a plecat din Iași la ora 10,30 și a ajuns în jurul orei 19,00. Echipajul ISU a ajuns la substația ambulanței din Țibănești cu ajutorul unei șenilate și a unei autospeciale de transport victime multiple. Pe drum, salvatorii au avut nevoie de intervenția unor utilaje de deszăpezire.

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ