Share

2. Infrastructură 

Continuarea proiectelor până la reabilitarea integrală a străzilor din Satu Mare. Crearea de parking-uri supraterane și pasajelor pentru pietoni în intersecțiile supraaglomerate. Finalizarea podului peste Someș și a centurii de ocolire a orașului. Sistem de semaforizare inteligent al traficului.

3. Dezvoltarea economică 

Încurajarea prin Business Networking a investițiilor private și publice care vor contribui la creșterea bugetului propriu al primăriei. Participarea la târguri internaționale și realizarea unui centru de educație și inovare antreprenorială.

4. Satu Mare, oraș verde 

Crearea de platforme inteligente îngropate de colectare selectivă a gunoiului care vor duce la dispariția ghenelor de gunoi. Extinderea și modernizarea parcurilor prin consultarea directă a cetățenilor din zonă. Regenerarea urbană a cartierelor de blocuri.

Citeste si   Implicarea lui Biden în România, noi dezvăluiri

5. Educație 

Investiții din fonduri europene, pe modelul din Cluj Napoca, pentru reabilitarea unităților de învățământ din oraș. Implementarea programelor de învățământ dual și burse pentru elevi.  Acces la educație digitală pentru toți copiii (calculatoare, tablete, conexiune la internet).

6. Sănătate 

Vom soluționa situația cabinetelor școlare și vom înființa cabinete medicale dentare în școli. Îmi doresc lărgirea programului ANL de construcții de locuințe pentru medicii specialiști veniți din centrele universitare.

Citeste si   Viorica Dăncilă vrea o „relație vibrantă” între Europa și Rusia. Viziunea, într-un editorial semnat de fostul premier în presa străină

7. Sport și cultură

Orașul are nevoie de o sală polivalentă de aproximativ 2500 de locuri, realizabilă prin programul CNI. De asemenea, voi realiza construcția unui bazin acoperit semi-olimpic de dimensiuni 25×12,5m.  Promovarea instituțiilor de cultură (teatru, filarmonică, muzee) și organizarea de noi evenimente.

8. Social

Construirea de locuințe ANL pentru tineri. Realizarea unui nou cămin de bătrâni. Asistență medicală gratuită pentru copii prin cabinetele medicale școlare și cele stomatologice. Investiții rezidențiale în parteneriat public-privat pe terenuri ale municipiului.

Citeste si   Demisii în lanț din PSD, după ce un membru important a părăsit partidul

9. Reabilitarea zonei centrale

Continuarea proiectelor de reabilitare a clădirilor din centrul vechi și centrul nou. Program de extindere cu aliniamente de arbori și arbuști, zone verzi și floricole, pergole și ghivece urbane amplasate pe străzile principale. Artă stradală care să valorifice creativitatea artiștilor locali, elevilor și studenților de arte plastice.

10. Spații publice atractive

Concept integrat de crearea unor zone de petrecere a timpului liber adresate tinerilor și populației active. Amenajarea unei zone de promenadă, cu terase și spații pentru evenimente, pe malul Someșului.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ