Share

În această săptămână, în cadrul rubricii ”Interviul săptămânii” discutăm cu domnul Adrian AMBROZIE. Adrian AMBROZIE este membru fondator și președintele CS Navobi Iași, ce are echipa de fotbal feminin înscrisă în Campionatul Național, din iunie 2017 și deține funcția de președinte executiv al Clubului de Fotbal CSM Poli Iași din Liga I a Campionatului României, înlocuindu-l la conducerea clubului pe fostul internațional Florin Prunea. 

REP: Având în vedere rezultatele foarte bune din prezenet, care considerați că sunt punctele forte ale echipei? 

Adrian AMBROZIE: ECHIPA, cred că de aici trebuie să plec,  faptul că actorii principali sunt jucătorii. Ei sunt cei care fac ca rezultatele să fie pe placul suporterilor sau tot ei sunt cei care prin eșec aduc probleme din punct de vedere sportiv. Pe de altă, orice lucru bun trebuie să aibă în spate o mână de profesioniști care să poată să antreneze o echipă, să o administreze și nu în ultimul rând vreau să zic că superterii sunt cei care dau încredere și jucătorilor și celor din stuff să poată să continue munca pe care o realizează echipa respectivă.

Care considerați că ar fi aspectele care ar necesita o îmbunătățire?

A. AMBROZIE: Cred că principalul aspect este stabilitatea financiară, pentru că în genral o echipă mulțumită este una care se antrenează și care vrea să se auto-depășească. Când apar problemele financiare poți să-ți permiți să ai salarii doar la un anumit nivel, nu poți să-ți permiți să faci investiții, să ai lucruri de foarte bună calitate.

Pe de altă parte, dincolo de aspectul financiar, consider că infrastructura este în egală măsură un punct important în a putea să faci performanță și nu în ultimul rând cred că investiția în jucătorii tineri și foarte tineri, asta înseamnă ”Academia de fotbal” un proiect pe care ne propunem să-l demarăm în programul pe care ni l-am stabilit. Jucătorii care vor ieși din această academie vor putea intra și în circuitul echipelor mari, în acest fel poși să vinzi jucători, poți să te auto-finanțezi.

Cum reușiți să faceți față cheltuielilor pe care competițiile le implică?

A. AMBROZIE: Cea mai mare parte din încasările pe care le avem vin din drepturile TV, avem anumiți sponsori care susțin echipa din punct de vedere financiar, sunt și suporterii care prin cumpărarea abonamentelor, prin cumpărarea biletelor susțin echipa și nu în ultimul rând înseamnă să vindem jucători, pentru că un club de fotbal sănătos produce și vinde jucători. 

Cum a reușit Mihai Teja să-i aducă pe jucători într-o formă atât de bună? 

Cred că punctul important pe care Mihai Teja l-a adus a fost seriozitatea și stabilitatea din punct de vedere al declarațiilor, nu s-a avântat să spună că va avea cea mai bună echipă din țară, ci a fost întotdeauna modest, credincios, este un profesionist în tot ceea ce face

A. AMBROZIE: Consider că fiecare antrenor are rolul lui important în crearea echipei. Cred că punctul important pe care Mihai Teja l-a adus a fost seriozitatea și stabilitatea din punct de vedere al declarațiilor, nu s-a avântat să spună că va avea cea mai bună echipă din țară, ci a fost întotdeauna modest, credincios, este un profesionist în tot ceea ce face, pregătește antrenamentele foarte bine, jocurile sunt pregătite excepțional, imprimă jucătorilor mentalitatea de învingători. 

Care considerați că ar fi elementele cheie pe care o echipă ar trebui să le aibă pentru a obține rezultate cât mai bune?

A. AMBROZIE: Sunt multe lucruri, nu poți să afirmi că ai un anumit lucru, de exemplu nu poți afirma că ai jucători experimentați, de valoare, dacă nu ai un antrenor care să-i așeze bine în teren nu poți să ai rezultate, dacă nu joci pe un teren bun nu ai cum să ajungi la performanță. Cei patru piloni despre care vreau să vorbesc sunt: stabilitatea financiară, infrastructura, stuff-ul, antrenorii și aș adăuga ca un acoperiș la fundația respetivă, susținătorii care reprezintă al doisprezecelea jucător. 

Aveți ca obiectiv câștigarea Cupei României? 

A. AMBROZIE: Cred că este un obiectiv pe care orice echipă și-l dorește pentru că este cea mai ușoară cale de a ajunge în Europa. Da, ne dorim, am afirmat acest lucru cu câteva luni în urmă, îmi doresc ca această echipă să devină cea mai iubită din zona Moldovei, cea mai respectată și în același timp să nu ne mai batem la retrogradare, ci dorim să câștigăm trofee, iar unul dintre ele este ”Cupa României”.

Cum a sărbătorit echipa obținerea celor patru victorii în primele șase etape?

A. AMBROZIE: Cu modestie, cu gândul că urmează alt meci, pentru că nu contează foarte mult ce ai realizat până acum, ci contează mai mult cum termini, așa spunea și înțeleptul Solomon: ”Este mai important sfârșitul decât începutul unui lucru”, de aceea pentru noi este prioritar să avem o atmosferă bună, să putem să terminăm campionatul cât mai sus posibil. 

Intenționați să păstrați echipa în aceeași formulă sau este deschisă perioada transferurilor? 

A. AMBROZIE: Orice antrenor își dorește jucători, partea bună anul acesta este că majoritatea jucătorilor au contracte pe doi-trei ani, eu cred că în fiecare perioadă de transferuri echipele se pot întări și pot plomba zonele care sunt mai puțin acoperite din punct de vedere sportiv. În acest moment, dacă apare un jucător peste media echipei suntem deschiși să-l luăm, dacă nu apare un astfel de jucător, atunci concentrarea noastră se va axa pe echipa pe care ne dorim să o menținem, să avem rezultate cât mai bune. 

Aveți un mesaj pentru susținătorii echipei? 

”Suntem printre singurele echipe din campionatul Ligii I care are suporteri și acasă și în deplasări. Cred că aest lucru contează foarte mult, chiar în momentele dificile i-am simțit aproape de echipă și de jucători”

A. AMBROZIE: Vreau să le mulțumesc pentru că suntem printre singurele echipe din campionatul Ligii I care are suporteri și acasă și în deplasări. Cred că aest lucru contează foarte mult, chiar în momentele dificile i-am simțit aproape de echipă și de jucători. Cel mai bun mod de a-și arăta sprijinul față de echipă este de a cumpăra un abonament, până în prezent am depășit media de anul trecut, dar în continuare sunt locuri libere în stadion.

Considerați că tinerii jucători sunt pregătiți și dornici să obțină performanțe?

Ne dorim ca Iașul să aibă o academie, ne zbatem să atragem noi sponsori, să obținem noi fonduri, pentru a înființarea acesteia”

A. AMBROZIE: Eu cred că există o diferență semnificativă între statutul de junior și de jucător profesionist la echipa de seniori din Liga I. Am avut un meci săptămâna trecută cu o echipă din Liga a treia, în partea a doua am băgat juniorii, am pierdut meciul cu 4-1. Nu vreau să zic că am pierdut din cauza jucătorilor, pentru că ei sunt tineri, sunt necopți, nu poți să compari forța unui senior cu a unui junior, ce vreau să spun este că diferența este mare între seniori și juniori.

Din acest motiv ne dorim ca Iașul să aibă o academie, ne zbatem să atragem noi sponsori, să obținem noi fonduri, pentru a înființarea aceasteia. Ne dorim ca anul viitor să avem a doua echipă, să fie ceva intermediar între echipa de junoiri și de seniori.

Domnule, Adrian Ambrozie, vă mulțumim pentru amabilitatea de a răspunde întrebărilor adresate și vă urăm mult success în continuare!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ