Share

Criza declanșată de Covid-19 (noul coronavirus) va provoca pagube financiare semnificative la Aeroportul Internțional Iași zeci de zboruri fiind anulate

Ieri au fost anulate încă 5 curse interne (3 spre Otopeni și cele spre Cluj și Timișoara). Și zborurile retur au fost anulate. Deocamdată, pentru celelalte zile, situația rămâne așa cum a fost prezentată mai jos.

Pentru această săptămână, au mai fost anulate curse spre Viena (cursa de luni) și Otopeni (una dintre cursele zilnice realizate de Blue Air, operatorul rămâne cu alte zboruri zilnice spre aeroportul din Capitală).

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Pe parcursul săptămânii, singurele destinații externe unde vor mai fi efectuate zboruri, în afara celor deja menționate, sunt: Barcelona, Dortmund, Billund (toate programate marți), Eindhoven (miercuri), Viena (joi) și Larnaca (duminică).

În total, 11 destinații externe sunt încă active pe site-ul Aeroportului Iași. Totuși, zilele trecute, în Spania au intrat în vigoare măsuri de carantină astfel că și cursa spre Barcelona ar putea fi anulată.

Citeste si   Depistat conducând un autoturism, FĂRĂ a deține PERMIS DE CONDUCERE și fiind sub INFLUENŢA ALCOOLULUI

Surse neoficiale spun că, de fapt, în zilele următoare vor fi anulate mai multe zboruri, iar singurele curse externe pe care se mai pot baza cei de la Aeroport sunt cele spre Larnaca (Cipru) și Billund (Danemarca). O astfel de informație nu a fost încă confirmată oficial și totul depinde de evoluția pandamiei Covid-19 în țările europene. În context, amintim că șeful aerogării ieșene Cătălin Bulgariu a solicitat închiderea spațiului aerian din România pentru zborurile civile.

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Amintim că toate cursele spre Italia au anulate până la sfârșitul lunii martie, alături și de cursa spre Tel Aviv.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ