Share

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a premiat, luni, pasagerii cu numărul 1.000.000 și 1.000.001, în condițiile în care în acest an aeroportul ieșean a înregistrat pentru prima dată în istorie atingerea acestui număr de pasageri.

“Lunile de vară au făcut ca traficul pe Aeroportul Internațional Iași să înregistreze cifre record care au creat premisele unei evoluții firești, cifre ce ne-au depășit însă propriile estimări atunci când am gândit primul proiect de modernizare a aeroportului. Ritmul spectaculos în care s-a dezvoltat aeroportul nostru face ca astăzi să sărbătorim, pentru prima dată, pasagerul cu numărul un milion. Capacitățile de procesare au ajuns la limită, iar presiunea concurenței cu celelalte aeroporturi din regiunea Moldovei ne obligă să urgentăm investițiile în dezvoltarea unei noi infrastructuri”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Iași.

La evenimentul organizat la Aeroportul Iași au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, dar și ai mediului de afaceri local.

Citeste si   Tusimul din Judetul Iași este în continuă scădere

Într-un cadru festiv, pasagerii cu numerele 1.000.000 și 1.000.001 care au călătorit pe ruta directă Koln-Iași au primit tort, o diplomă, vouchere de călătorie, câte o valiză de cală, precum și un abonament gratuit de parcare.

Tot în cursul acestei zile, Aeroportul Iași a înregistrat o altă premieră în privința traficului de pasageri. Astfel, timp de cinci luni consecutiv, în perioada iunie-octombrie, peste 100.000 de călători au folosit serviciile Aeroportului Iași în fiecare lună, în august fiind perioada cu cei mai mulți pasageri din istoria aeroportului — 125.605, cu 280% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2016.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ