Share

Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava și Aeroportul din Timișoara sunt primele două aeroporturi certificate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română cu respectarea cerințelor stabilite prin Regulamentul nr. 139/2014 al UE, a anunțat duminică președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, noul certificat atestă că Aeroportul Suceava îndeplinește cerințele de fond și cele esențiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul UE 216/2008 și regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul UE 139/2014, prin condițiile noului certificat atestându-se caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referință 4D, operarea în condiții de vizibilitate redusă și un sistem de management conform normelor Agenției Europene Privind Siguranța Aviației Civile — EASA.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ din județul SUCEAVA! La nivelul județului se înregistrează un număr de 4918 de persoane declarate VINDECATE

”Am satisfacția de a fi putut contribui, împreună cu colegii mei, la accesarea de fonduri pentru implementarea proiectului Modernizare suprafață de mișcare și balizaj, turn de control și amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigație tip ILS. Obiectivul principal al proiectului de finanțare a fost modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare de la Aeroportul Suceava, pentru a putea asigura servicii de trafic aerian în condiții de maximă siguranță și securitate, conform reglementărilor naționale și internaționale din domeniul aeronautic. (…) Categoria aerodromului, 4D, dovedește că la Suceava pot ateriza aeronave de mari dimensiuni, precum Airbus A310 sau Boeing 767”, a arătat Flutur.

Citeste si   (P) Ioan STAN (PSD): ”Flutur s-a grăbit să-și facă campanie ELECTORALĂ folosindu-se de munca și SACRIFICIUL altora, în interes propriu”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ