În timp ce dezvoltarea Aeroportului Iaşi este în plin scandal datorat schimbării conducerii, iar companiile amână introducerea de noi curse aeriene, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava îşi continuă în 2018 dezvoltarea începută încă de anul trecut.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, anunţa că începând de pe 25 martie o nouă companie, Cobrex Trans, va începe să opereze curse aeriene pe rutele externe Suceava – Madrid (Spania) şi Suceava – Verona (Italia), dar şi curse interne către Bucureşti.

Cobrex Trans este o companie mixtă formată din firma producătoare de elicoptere ”Cobrex” Braşov şi societatea suceveană ”Daily” prin ”Daily Motors”. Compania va opera pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a precizat că ”Cobrex Trans” dispune de două aeronave Boeing 737, cu câte 147 locuri fiecare, iar una dintre acestea va efectua, de la mijlocul lunii iulie, curse interne, dar şi în Ungaria, Austria, Italia şi Belgia.

În prezent, pe Aeroportul Suceava operează compania ”Tarom” cu zboruri zilnice Suceava – Bucureşti şi retur.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a amintit şi de faptul că numărul de pasageri înregistraţi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” a fost de aproape cinci ori mai mare decât în anul 2016, el remarcând şi o creştere semnificativă a numărului de cetăţeni ucraineni care au zburat de la Suceava. Flutur a arătat că în 2017 pe aeroportul sucevean au fost înregistraţi 262.165 de pasageri, în timp ce în 2016 numărul acestora a fost de aproximativ 57.000.

Comparativ cu Suceava, Aeroportul Internaţional Iaşi este „zguduit” încă de la finalul anului trecut de un adevărat scandal generat de demiterea din funcţie a directorului aeroportului, stare de fapt care blochează dezvoltarea acestuia. Pe fondul acestor scandaluri, Wizz Air a amânat pentru luna iulie introducerea a şase zboruri noi, iar compania Blue Air nu va mai aduce un avion la baza din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ