Share

În perioada 1 august-15 septembrie, Ministerul Economiei va elibera la cerere, certificate de situații de urgență în cazul în care cei din domeniile HoReCa, transporturi și organizări de evenimente au fost afectați de criza de Covid-19 sau dacă activitatea pe această perioadă a fost întreruptă.

IMM-urile afectate primesc, un ajutor total de 350 de milioane de euro, iar din această sumă 265 de milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

De acest ajutor pot beneficia cei care au înregistrat o micșorare a veniturilor de minim 25% în luna martie, comparative cu media lunilor ianuarie și februarie.

”Sunt granturile de investiții și de capital de lucru și cei 2.000 de euro pentru societățile fără salariați.

Ordonanța este dar trebuie să apară și normele dar deja am scos acel certificat.

Având în vedere că am suspendat activitatea și am avut persoane în șomaj tehnic pe câteva puncte de lucru, am mers pe această condiție și nu pe cifra de afaceri. Acum depinde și de ce apare în norme și dacă apar pentru că dacă este dată doar ordonanța, degeaba este dată.  Oricum va trebui întocmită o documentație pentru a putea beneficia de granturi.

O să vedem cine se încadrează și care sunt condițiile  pentru că nu o să beneficieze toate firmele. Promisiunile sunt ca de obicei, foarte multe dar fapte mai puține.”, a declarat Mihaela Andrieș managerul Complexului Comoara Bucovinei.

Noi am avut șansa și norocul sau inspirația de a face în această pandemie extinderea unei terase exterioare”

“Noi am avut șansa și norocul sau inspirația de a face în această pandemie extinderea unei terase exterioare pe care o aveam deja  și practic am dublat-o. Noi suntem singura terasă acoperită de această mărime în Vatra Dornei, fapt ceea ce ne-a făcut să mergem mai departe, în condițiile în care presupun că le cunoaște toată lumea.

Am avut 3 luni de zile în care salariații noștri au primit acel șomaj tehnic însă am fost norocoși că nici un angajat de-al nostru nu a fost pus pe liber.

Noi avem documentație depusă la bănci cu tot ce a promis Guvernul, însă nu s-a făcut absolut nimic, nici până astăzi noi ca și interprinzători nu am primit nici un ajutor de la stat. Singurul ajutor a fost acordat doar angajaților după cum știe toată lumea. Sectorul Horeca este ultimul pe listă, nici măcar în coada listei.

Sectorul Horeca este ultimul pe listă sau nici măcar în coada listei. Suntem sătui de promisiuni și cu buzunarele goale

Noi suntem puțin norocoși că ne putem desfășura activitatea, este încă vară, nu știm ce vom face spre toamnă-iarnă când desigur nu o să putem să stăm afară și nici clienții noștri.

Noi funcționăm ca orice societate care desigur că avem credite la bănci, rate, ori toate aceste datorii nu ne-au fost eliminate nici amânate. Noi urmărim fiecare promisiune, dar de la promisiune până a se face efectiv ceva chiar nu s-a făcut nimic. Noi suntem mai mult decât nervoși pentru faptul că Horeca este pusă la zid, și cei de acolo de sus consideră turismul ultima roată la căruță.  Urmărim să vedem în ce măsură și dacă acest guvern va face ceva.”, a declarat Roxana Pasat, managerul Hotelului Carol din Vatra Dornei.

 

Citeste si   Ponderea locuinţelor noi construite în România în ultimii 30 de ani a fost de 13,4% dintr-un total de 9,1 milioane (analiză)

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ