Studenții din România vor avea în acest an vor avea parte de nenumărate oportunități oferite de facultăți

Clasamentul universităţilor din România 2019 a fost publicat de Asociaţia Cercetătorilor Ad Astra.

Am alcătuit o listă cu cele mai bune facultăți din România, în funcție de popularitatea lor, numărul de candidați care se bat pe locurile disponibile, dar și în funcție de numărul de locuri de muncă disponibile pe care tinerii le găsesc după ce termină studiile.

Citeste si   Tânăr din MIROSLAVA cercetat de polițiști pentru INFRACȚIUNI rutiere

Am luat în considerare mai multe statistici din ultimii ani, cum ar fi numărul de candidați pe loc, clasarea în diferite topuri internaționale ale facultăților, dar și numărul de locuri de muncă disponibile pentru domeniile în care facultățile își specializează studenții.

Printre cele mai bune facultăți din România sunt disponibile și în cadrul ASE-ului, care a avut în ultimii ani o scădere de popularitate, materializată printr-un număr ceva mai mic de candidați. Pentru a-i încuraja în continuare pe tinerii absolvenți de liceu să vină la ASE, conducerea a introdus admiterea doar cu media de la BAC.

Citeste si   Primăria CEPLENIȚA a achiziționat 20 de TABLETE pentru elevii din anii TERMINALI din LOCALITATE

Pe lângă media de la Bacalaureat mai este nevoie de un eseu de motivare a alegerii, dar care nu le pune mari probleme candidaților. Cele mai căutate specializări din cadrul ASE-ului rămân cele IT.

Universitatea din București rămâne cea mai bună din întreaga țară, fiind alături de Universitatea Babeș-Boyai din Cluj-Napoca singurele universități ce intră în clasamentele mondiale ale celor mai bune 1.000 de universități.

Citeste si   Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” IAȘI este partener într-un proiect ERASMUS KA2

Domeniile la mare căutare din această universitate sunt diverse: de la Jurnalism și Științele comunicării, care are în fiecare an câte 10 candidați pe loc, până la Geografie, facultate al cărei succes rămâne un mister chiar și pentu specialiști.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ