Share

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Est a comunicat oficial Primăria Municipiului Iași faptul că proiectele de consolidare, reabilitare şi valorificare ale Palatului Braunstein şi Mănăstirii Frumoasa au depăşit punctajul necesar pentru a fi eligibile

Astfel, proiectul „Reabilitarea și valorificarea potenţialului turistic şi cultural al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Municipiul Iaşi” a întrunit 87,83 de puncte, în timp ce proiectul de „Consolidare şi refuncţionalizare Palat Braunstein” a obţinut 73,84 de puncte.

Conform primarului Mihai Chirica, în perioada imediat următoare va fi întocmită documentaţia pentru demararea celor două proiecte

„La proiectul Braunstein mai avem de adus o serie de clarificări pentru că am cerut să lămurim problema locuinţelor care au fost construite prin anii ‘60 în vecinătatea sa. În acea perioadă, a fost construită o «plombă», o clădire cu apartamente al cărei acces pentru etajul întâi a fost lăsat printr-o scară din interiorul Palatului Braunstein. Comisia de evaluatori independenţi a ADRNE a stabilit că, pentru acest acces, trebuie făcută o expertiză tehnică care să stabiliească dacă se poate găsi o altă cale de acces pentru respectivii locatari.


CITEȘTE ȘI …

Spațiile verzi din Iași arată tot mai bine. Rezultate foarte bune ale SC Servicii Publice Iasi. GALERIE FOTO


Chirica: Să sperăm că acest punct de vedere va fi acceptat, astfel încât să ne putem bucura de declanşarea lucrărilor şi la acest obiectiv extrem de important pentru noi

Pentru noi nu ar fi o problemă că aceştia folosesc acea scară de acces, întrucât activitatea muzeală se desfăşoară de la etajul unu al Palatului, însă experţii consideră că aceasta ar duce la o stare incompatibilitate, în sensul că locatarii ar fi nevoiţi să intre direct prin muzeu. Noi ne-am cerut dreptul de a depune clarificări, pentru că nu vedem nici un motiv pentru care această scară ar putea deranja locatarii. Să sperăm că acest punct de vedere va fi acceptat, astfel încât să ne putem bucura de declanşarea lucrărilor şi la acest obiectiv extrem de important pentru noi”, a declarat primarul Mihai Chirica ieri, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat faptul că în bugetul local al anului în curs este disponibilă o sumă de aproximativ 8 milioane de lei prin care se doreşte a se da drumul la procedura de licitaţie, experţii municipalităţii lucrând deja la caietul de sarcini.

În situaţia în care clarificările municipalității vor fi admise, investiţia va fi făcută pe fonduri europene.

„Pentru proiectul Frumoasa lucrurile stau foarte clar. Este proprietate comună între Primărie şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, neavând astfel nici un fel de probleme legate de vecinităţi sau posesii”, a menţionat edilul Iaşului.

„Reabilitarea și valorificarea potențialului turistic și cultural al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Municipiul Iași” implică o investiţie cu o valoare totală estimată la suma de 21.173.512,00 lei (inclusiv TVA), din care suma eligibilă de 21.120.719,28 lei (inclusiv TVA)

Proiectul „Consolidare și refuncționalizare Palat Braunstein” presupune consolidarea şi transformarea acestuia într-un centru multifuncțional care va include mediatecă, spații expoziționale, săli de conferință și alte facilități. Valoarea totală a proiectului este 21.853.397,00 lei (inclusiv TVA).

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ