Până pe data de 20 august au loc înscrieri pentru proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe”

 Până pe data de 20 august au loc înscrieri pentru proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe”. Acesta este primul și cel mai important proiect implementat în  cadrul programului educațional Ajungem MARI desfășurat de Asociația Lindenfeld.

Ca voluntar Ajungem MARI vei merge săptămânal timp de 8 luni, la copii în centre pentru a le transmite informații în funcție de pasiunile și abilitățile tale. Vei susține alături de un coleg voluntar ședințe de pregătire/ recuperare școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică etc) sau ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice etc) și prin joacă și metode interactive, îi ajuți pe copii:

  • să învețe cu drag și curiozitate;
  • să capete încredere în ei prin aprecieri verbale și încurajări permanent;
  • să dezvolte abilități de lucru în echipă;
  • să înțeleagă lumea din jur prin exemple și povești;
  • să își însușească valori și norme de comportament în societate;
  • să fie mai motivați să își continue studiile și să își găsească un drum în viață.

Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină INDEPENDENȚI și RESPONSABILI!.

VOLUNTARII trebuie să îndeplineacă următoarele cerințe:

– Disponibilitate pe termen lung – modulul de voluntariat durează 8 luni; programul poate fi mai flexibil pe prioada vacanței sau în situații excepționale.

– Consecvență – săptămânal timp de 3 ore pe săptămână din care 2 activitate propriu-zisă la copii (într-un interval ales la inceput de modul de comun acord) și 1 de organizare a activității și raportare

– Seriozitate și respectarea angajamentelor – în relația cu asociația și centrele partenere, dar mai ales cu copiii, care au nevoie de persoane care să le fie modele

– Lucru în echipă– voluntarii merg în echipe de 2 la o grupă de copii, iar pentru copiii unui centru se pot implica 10-20 de voluntarii; cu cât echipa de voluntari este mai unită și discută despre soluții pentru binele copiilor, cu atât va obține rezultate mai bune

– Confidențialitate – voluntarii protejează imaginea, identitatea și istoricul copiilor

– Abordare optimistă, atitudine deschisă – voluntarii se concentrează pe prezentul și viitorul copiilor, fără să îi victimizeze.

Proiectul se desfășoară în București și în alte 24 de județe din țară printre care se află și orașul IAȘI.

LĂSAȚI UN MESAJ