Share

O mamă cu trei COPIII, are nevoie urgentă de AJUTOR!

Viața și tot ce trăim este asemenea unei povești, cu începuturi frumoase, dar și cu sfârșituri dureroase, cu căderi subite, dar și cu renașteri fosforescente. De multe ori pe drumul vieții mergem pe căi necunoscute, cotim uneori greșit și ajungem să trăim ce nu ne dorim.

Se spune că viața reprezintă un dar divin față de care avem datoria de a o înnobila prin cumpătare, bunătate și iubire față de semenii noștri. Cu toate acestea, zilnic întâlnim în jurul nostru oameni pentru care viața a devenit o povară, o zădarnică luptă cu propriul destin, precum și oameni care au uitat ce înseamnă empatia.

Este și cazul familiei Țibuleac din satul Voinești, comuna Voinești, județul Iași. Se iubesc, se au unul pe altul și tot ce își doresc este sănătate și armonie în familie.

Deși problemele se țin lanț familia Țibuleac nu și-a pierdut speranța, este singura credință care îi ajută să meargă mai departe

Doamna Ana Maria Țibuleac s-a născut într-o familie numeroasă. Nu a avut o viață ușoară ci dimpotrivă a fost supusă la multe încercări. A pornit la drum cu un vis simplu, acela de a avea o familie și un trai decent, însă viața îi pregătise altă poveste. L-a cunoscut pe cel care trebuia să îi fie sprijin, soț, confident, prieten și cap al familiei. L-a cunoscut pe cel care trebuia să o susțină și să o facă fericită. Din păcate soarta nu a fost prea darnică cu doamna Țibuleac, a cunoscut un bărbat care i-a oferit trei minuni și o serie de probleme.

Familia Țibuleac este formată din patru membrii: mama și cei trei copii, Răzvan Andrei Simota de 10 ani, Yanis Gabriel Simota  de 5 ani și Bogdan Mihai Simota de 15 ani.  Despre tată tot ce ne poate spune mama copiilor este: „Singurul lucru bun pe care îl am de la el sunt copii. Cel mai dureros este nepăsarea de care dă dovadă, nu față de mine ci față de copii.

Răzvan, în vârstă de doar 10 ani, a fost diagnosticat în 2017 cu o tumoare cerebrală

Răzvan a fost depistat în 2017 cu o tumoare cerebrală, iar pentru operație au fost nevoie de 6000 de euro, bani strânși cu ajutorul primărie Voinești, Asociația „Ama Zâmbet de Copil”, și cu ajutorul oamenilor cu suflet. A fost și încă este foarte dureros să știi că tatăl are posibilitatea să ajute și totuși nu o face. Mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să strângem bănuții, ca Răzvan să ajungă să se simtă mai bine, deși a trecut prin două operații și ar mai fi nevoie de încă una. 

Pe lângă faptul că nu ne ajută financiar, atunci când Răzvan necesită o intervenție chirurgicală, tatăl nu ne oferă semnătură, cu greu am reușit să obținem acordul pentru primele două operații. De fiecare dată când ne sună, ne vorbește urât, ne înjură, mă critică, mă acuză de situația în care ne aflăm și mă face vinovată de cele întâmplate.

Înainte să ne despărțim am făcut tot posibilul să salvez relația și să le ofer copiilor o familie normală, o familie în care să îi aibă pe ambii părinți, însă din nefericire nu s-a putut.

Tatăl copiilor era foarte violent atât fizic cât și verbal, la care se adaugă consumul excesiv de alcool

Nu puteam să stau cu un bărbat care le oferea un exemplu negativ copiilor și care le îngrădea dreptul la o copilărie frumoasă și liniștită”.

Citeste si   Acuzații GRAVE ale Primarului CHIRICA. Cine sunt PERSONAJELE vizate?

Pe lângă lipsa tatălui, inexistența unei cămin stabil, în 2017 o altă nefericire avea să se năpustească asupra familiei Țibuleac, Răzvan s-a îmbolnăvit. De la o criză de epilepsie, în urma unui RMN s-a depistat existența unei tumori pe creier. A urmat o perioada sumbră pentru această familie, intervenții chirurgicale, controale, RMN-uri. La final Răzvan a fost diagnosticat cu chist cerebral și epilepsie.

În urma mai multor intervenții Răzvan a ajuns să se simtă mai bine și să poată merge  la școală. Răzvan are nevoie de un mediu curat, în care să crească și care să nu îi afecteze starea de sănătate. Atât el cât și cei doi frățiori, Bogdan și Yanis, sunt curați, cunosc regulile de îngrijire corporală, sunt educați și foarte timizi.

4 suflete abandonate de cel care trebuia să fie capul familiei, de cel care trebuia să le fie alături. Doamna Țibuleac este și mamă și tată pentru cei 3 copiii

În momentul de față familia locuiește într-o casă, dacă o putem numi așa, formată din două camere înghesuite din care doar una este locuibilă. O cameră de patru metri lungime și doi metri lățime, la care se mai adaugă un hol și mai mic care ține loc și de bucătărie.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Într-o încăpere de doar 8 mp2 sunt așezate în lung două paturi în care se înghesuie cei patru membri ai familiei. Un tavan prin care ploaia își face simțită prezența de fiecare dată și care lasă urme pe pereții locuinței. Un bec care nu este suficient pentru a aduce lumină, o sobă care le oferă căldură în zilele răcoroase, căldură care uneori este inexistentă deoarece lemnul de foc lipsește, sunt doar câteva dintre problemele familiei. Două paturi și un televizor sunt ceea ce ei numesc casă, locul în care cei patru își pun speranțele seară de seară și visează la momentul în care vor avea casa lor.

Încăperea strâmtă servește drept casă pentru cele 4 suflete, este locul în care copii mănâncă, se joacă, învață și dorm. Este locul în care cei trei îngerași își trăiesc copilăria. O copilărie „înghesuită“ și plină de lipsuri.

Familia locuiește în casa bunicii care a decedat în urmă cu un an și jumătate

Locuința este construită din lut și furci, racordată la rețeaua de curent electric, are igrasie, prin tavan curge apa atunci când plouă, este un spațiu care nu oferă condiții adecvate creșterii celor trei copiii, dar pe care familia Țibuleac, îl numește totuși”acasă”.

Primăria, o Asociație și câțiva cetățeni din Voinești, au încercat să dea o mână de ajutor acestei familii.

Printr-un efort colectiv, au reușit la momentul de față doar să ridice zidurile, fără a construi acoperișul. Lucrările de construcții au fost sistate din cauza lipsei finanțării.

Veniturile actuale ale familiei, fac imposibilă supraviețuirea în condiții decente

Venitul lunar al familiei se constituie din alocația de stat a minorilor, alocația dublă pentru copilul cu probleme de sănătate, ajutorul social în valoare de 442 lei și alocația de susținere a familiei în valoare de 321 lei.

La un simplu calcul putem observa venitul familiei este cu mult sub nevoile familiei. Pe lângă cheltuielile aferente traiului de zi cu zi, asigurarea mâncării, plata facturilor, asigurarea hăinuțelor, cheltuieli cu educația celor mici, sunt necesari bănuți și pentru tratamentul lui Răzvan.

Comunitatea din Voinești s-a mobilizat și a făcut primul pas.

În ciuda eforturilor depuse, obiectivul final care constă în construcția unei locuințe cu două camere, o bucătărie și o baie este departe de a fi atins. Până în prezent s-a reușit aducerea construcției până la etapa ridicării pereților.

Citeste si   MISIUNI și SANCȚIUNI de ordine PUBLICĂ în județul IAȘI

Este nevoie de o echipă puternică, de oameni cu inima deschisă, dispuși să ajute la finalizarea construcției și la împlinirea unui vis mic, un vis care pentru familia Țibuleac înseamnă o nouă șansă, un nou început.

Primarul comunei, Gheorghe DOBREANU, ne-a menționat: „Cazul familiei Ţibuleac a apărut odată cu problemele de sănătate ale micuțului Răzvan, probleme pe care mama micuțului a venit și ni le-a relatat. A început o luptă, printr-o campanie de salvare a copilului. Lângă noi în acel moment a venit Fundația Ama Zâmbet de Copil. Am încercat să creem și să venim în sprijinul familiei prin construirea unei locuințe.

Cei trei copii împreună cu mama lor locuiau și locuiesc și în momentul de față într-o singură încăpere în care nu sunt cele mai bune condiții pentru a crește cei trei copii și mai ales pentru micuțul Răzvan care are nevoie de condiții optime pentru revenirea din operațiile pe care le-a avut

Am reușit cu sprijinul unor întreprinzători din Voinești și a unor oameni binevoitori să începem construirea unei noi locuințe pentru familia Țibuleac. În momentul de față lucrările sunt sistate deoarece nu mai avem mână de lucru și fonduri pentru finalizare. Orice ajutor, de orice natură este binevenit. Ne dorim ca până la Crăciun să facem visul copiilor să devină realitate”.

Bunătatea există în fiecare dintre noi și nu trebuie decât un impuls minor ca să o putem scoate la suprafață. Un sfat aparent banal, un gest mărunt, o rugăciune pentru cei nevoiași, o donație cât de mică sau pur și simplu răspândirea pe orice cale a unui caz disperat sunt câteva elemente care alcătuiesc ceea ce la un om se numește „bunătate”. Un vis la un pas de realitate! Împreună putem reuși!

Asociația Comunicare Socială, s-a alăturat eforturilor desfășurate la nivel local, în vederea construirii unei case pentru familia Țibuleac

Asociația Comunicare Socială este înregistrată cu autorizația: OG26/2000241/PJ/2005; 30-1/6945 și se identifică cu CIF: 18149537 din data de 22.11.2005.

Pentru cei care doresc să ajute, donațiile se pot face în contul bancar: RO66BTRLRONCRT0455787501


Share
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ