Share

”Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului. Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a anunțat preşedintele AEP.

Citeste si   Nicușor Dan, la finalul campaniei electorale: "Eu sunt foarte optimist că o să luăm şapte primării din şapte. Cinstea va învinge corupţia!”

Acesta a apreciat că scrutinul din 27 septembrie reprezintă inclusiv un test pentru viitoarele parlamentare. Dacă toţi participanţii la evenimentele electorale vor respecta regulile, nu ar trebui să existe o creştere a riscului de răspândire a noului coronavirus, mai spune Mitulețu-Buică.

”Aşa cum a spus şi domnul preşedinte Klaus Iohannis, dacă regulile sunt respectate de către toţi participanţii la evenimentele electorale… Şi vorbim, o dată, de campania electorală – dacă reprezentanţii partidelor vor purta măşti, se vor dezinfecta în continuu pentru a nu răspândi acest virus, iar cetăţenii, de partea cealaltă, vor purta măşti la evenimentele electorale sau în contactul cu reprezentanţii partidelor, cu candidaţii, sunt de aceeaşi părere, că nu ar trebui să se răspândească acest virus. Inclusiv Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii au susţinut acelaşi lucru.

Citeste si   ALEGERI LOCALE 2020. Cum se folosește URNA MOBILĂ. Procedura pentru cei care nu pot merge la secția de votare

Vorbind şi despre măsurile din ziua votului, la fel: dacă atât cetăţenii care se prezintă la vot, cât şi ceilalţi participanţi, membrii birourilor electorale vor respecta toate regulile pe care le-am stabilit şi le vom stabili în continuare pentru aceste alegeri, lucrurile nu ar trebui să ducă la o creştere a riscului de răspândire a pandemiei”, a declarat președintele AEP pentru Agerpres.

Citeste si   Nicușor Dan, un nou atac la Gabriela Firea: În vizor, achizițiile "la prețuri nejustificat de mari" pentru medici

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ