Share

Alegeri locale 2020. Potrivit legii, la alegeri locale 2020 pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți în ziua de referință sau cetățenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România. În schimb, nu au drept de vot persoanele cărora li s-au interzis drepturile electorale prin hotărâre judecătorească.

ALEGERI LOCALE 2020. Cine poate vota la alegeri locale 2020

Citeste si   Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie: ”Guvernul și autoritățile locale gestionează acest proces”

Potrivit articolului 36 din Constituția României, cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.

Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

ALEGERI LOCALE 2020. Cine nu poate vota la alegeri locale 2020

Citeste si   Parlamentarii LIBERALI fac scut pentru protejarea AVERILOR ilicite! Senatorul Laura SCÂNTEI, susținătoare în prima LINIE

Potrivit articolului 6 din legea 115/2015, nu pot alege debilii sau alienații mintal, puși sub interdicție; persoanele cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

La alegeri locale 2020 sunt interzise următoarele:

– vot multiplu, vot cu un act de indentitate fals- exercitarea votului, dacă acest drept este interzis- împiedicarea exercitării dreptului de a vota sau de a fi ales

Citeste si   Ministrul Tătaru anunță că 500.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la DSP-urile din toată țara

Toate acestea se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 6 ani sau cu amendă.

Totodată, potrivit Autorității Electorale Permanente, sunt interzise atacurile asupra secției de vot, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, coruperea alegătorului, prin oferirea de bunuri, faptă ce se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, fraudarea votului, filmarea sau fotografierea buletinului de vot. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ